Pastor Ilmurad Nurliev

Pastor Ilmurad Nurliev blev i 2010 idømt fire års fængsel som følge af anklager for “at have påført borgeren betydelige tab”. Baggrunden var, at medlemmerne i hans menighed betalte tiende, hvilket er et bibelsk princip hvor 10 procent af ens indkomst betales til kirken eller kirkeligt arbejde. Dette mente de turkmenske myndigheder var snyd, og pastor Ilmurad Nurliev blev fængslet.

Pastor Ilmurad Nurliev blev den 18 februar 2012 benådet i anledningen af Turkmenistans flagdag den 19 februar. Han aftjente 1½ år af sin straf før benådningen.

Under fængslingen lykkes det Dansk Europamissions givere at støtte Pastor Ilmurad Nurliev med både mad og tøj i fængslet, og Dansk Europamissions støtter sendte opmuntrende breve til ham i fængslet og appelbreve til den turkmenske stat.

Var arrestationen af pastor Ilmurad politisk motiveret?

Ifølge kristne fra Turkmenistan kan arrestationen være et alibi, da myndighederne angiveligt ville aflede opmærksomhed fra arrestationen af en mufti, og myndighederne i den forbindelse ikke ville opfattes som diskriminerende…