Nødhjælp og udviklingsprojekter

  • Projekterne er ikke kun humanitære, men også kirkeopbyggende
  • I de fleste projektlande har Dansk Europamissions partnerorganisationer mulighed for at samarbejde med lokale myndigheder om udvælgelsen af personer, der har brug for nødhjælp, eller kan have gavn af at deltage i et udviklingsprojekt.
    Dermed kan forfulgte kristne ofte få gode relationer til myndighederne.
  • Hvis samarbejde med myndighederne ikke er muligt, formidles hjælpen til undergrundskristne, som også typisk hjælper andre udsatte.
  • Kristne har omsorg for og giver værdighed til minoriteter og udstødte – i lande hvor der ikke er velfærdsydelser på samme måde som i Danmark.
  • Skepsis, fordomme og fjendtlighed mod kristne kan ofte nedbrydes, når personer fra befolkningsflertallet ser hvordan kristne gør en positiv forskel.
  • Kirken kan i nogle tilfælde få en platform og en stemme i samfundet gennem nødhjælps- og udviklingsprojekter. Nogle bliver interesserede i at høre mere om den kristne tro.

Vinterhjælp til nødstedte i Ukraine

Rusland sender fortsat raketter ind over Ukraine, og ligesom sidste år kan ukrainerne, særligt i den østlige del af landet, se frem til en mørk og kold vinter.

Vinternødhjælp til Ukraine

Rusland har intensiveret sine angreb på Ukraine denne vinter. Raketter regner særligt ned over byer tæt på fronten på et tidspunkt, hvor befolkningen er sårbar i kulden.

Nordkoreanske kristne bliver forfulgt

I Nordkorea er det en forbydelse af være kristen. Har man bibler eller deler sin tro med andre, risikerer man at blive sendt i toturfangelejr.