Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Det lå ikke i spåkonens kort, at Mahnaz skulle møde Jesus

Iransk mor tager sin datter Mahnaz med til spåkone i håbet om at finde hende en mand, men datteren finder Jesus i stedet for.

Af Nina Heise Knudsen

Del artikel

I et forsøg på at få sin datter gift tager en iransk mor sin datter Mahnaz med til en spåkone. Moderen er overbevist om, at spåkonen kan give guddommelig vejledning, hvad angår det at finde en god mand til datteren, når nu alt andet har fejlet.

Mødet med spåkonen tager en uventet drejning

Mødet med spåkonen udvikler sig helt anderledes, end Mahnaz og hendes mor havde forventet. I stedet for at guide Mahnaz, i hvordan hun finder sin udkårne, fortæller spåkonen hende, at hun er en kvinde, der søger efter sandheden.  Spåkonen inviterer Mahnaz med til et kursus, der hedder “At kende sandheden”, som hun i øvrigt selv afholder. Mahnaz’ mor er først lidt tøvende over sin datters deltagelse i kurset, men hun øjner alligevel den mulighed, at Mahnaz potentielt kan møde sit livs udkårne der.

Mahnaz deltager i spåkonens kursus

Mahnaz er glad for at deltage i kurset, for her kan hun lufte alle de tanker, hun har gjort sig om tro og filosofi, som ellers har været gemt væk i sindets univers. Selvom hun, et par måneder henne i kurset, ikke har fundet sig en mand, har hun i stedet for fået sig nogle gode venner.  Under kursets diskussioner forsøger disse nye venner ofte at dirigere samtalen hen på Jesus. Mahnaz finder senere hen ud af, at hendes nye venner er kristne, som kun er tilmeldt kurset for at dele evangeliet med andre. Mahnaz har aldrig mødt nogen, der er som dem, og deres glæde er ikke til at tage fejl af. Efter at kurset har kørt i et års tid, bliver det pludselig lukket ned af den iranske stat. Staten har iværksat en indsats mod undervisningen i alternativer til Islam.

Mahnaz finder Jesus

På trods af at kurset lukker ned, mødes Mahnaz fortsat med sine kristne venner. I deres hjem lærer hun mere om Jesus, og hendes nysgerrige spørgsmål bliver besvaret. Selvom Mahnaz ikke finder den mand, som hendes mor ønsker for hende, finder hun Jesus i stedet for. Mahnaz vælger at blive kristen og slutter sig til vennernes huskirke.

Du kan være med til at sikre, at endnu flere iranere, ligesom Mahnaz, får muligheden for at læse Guds ord, komme til tro på Jesus og møde Guds kærlighed. Det koster ca. 80 kr. at give en iraner en bibel. De lokale kristne oplever en stor vækkelse i disse år, og har behov for at der bliver smuglet flere bibler ind i Iran, som de kan dele ud af. Tak om du vil støtte denne sag.

Støt