Iran

Ikke-kategoriseret

Ti iranske kristne arresteret ved bedemøde

De var samlet i en af de arresteredes hjem. Myndighederne nægter at give familierne oplysninger om, hvor de befinder sig. Politi og sikkerhedsstyrker jager konvertitter og lukker kirker, hvor gudstjenesterne foregår på farsi.

Af Redaktionen

Del artikel

Flere kristne er blevet arresteret i Iran. Den 7. februar stormede civilklædte betjente et hus og arresterede 10 mennesker, som var samlet til bøn. Alle 10 anholdte blev forflyttet til et ukendt sted. Myndighederne har nægtet at give familierne oplysninger om deres opholdssted.

Selvom alle detaljer endnu ikke er kendt, rapporterede Mohabat News, at der blandt de arresterede var en 23-årig mand ved navn Mojtaba Hosseini. Han har tidligere været arresteret tilbage i 2008 sammen med otte andre for at konvertere til kristendommen. Han var blevet bedt af sikkerhedsfolk om at afsværge sin tro og samarbejde med efterretningstjenesten.

Mohabat News gør opmærksom på, at den seneste hændelse er del af en hetz mod Irans ganske lille kristne samfund. De går især efter konvertitter. Myndighederne har også tvangslukket kirker, hvor gudstjenesterne holdes på farsi, Irans nationalsprog. I andre kirker har ministeriet for efterretning påbudt dem at holde farsi-talende personer ude. Af denne grund er kristne konvertitter tvunget til at mødes i små grupper i private hjem. Myndighederne ser dem som spioner og redskaber for Vesten.

Kilde: Asia News

Læs mere om arbejdet for de forfulgte kristne i Iran her…