Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Iran

Forfølgelse og mission

Da shahen faldt i 1979 var anslået 500 muslimer konverteret til den kristne tro. Efter den islamiske revolution har muslimer, der konverterer til den kristne tro, og deler deres tro med andre, oplevet hårde forfølgelser, herunder arrestationer, forhør og fængsling. Ledere i undergrundskirken har siden 2017 risikeret op til 10 års fængsel. Siden den islamiske revolution i 1979 har otte præster lidt martyrdøden, den sidste i 2004.

Muslimer der er konverteret til den kristne tro, er tvunget til at mødes hemmeligt i private hjem, mens etniske kristne grupper kan have kirkebygninger og er repræsenteret i parlamentet. Dog mærker de etniske grupper, at trosfriheden i Iran har en grænse, hvis de proaktivt deler deres tro med det muslimske befolkningsflertal. Eksempelvis lukkede myndighederne en armensk kirke i Teheran, da den holdt gudstjenester på farsi.

Trods forfølgelsen er der vækkelse i Iran. Det er som præstestyrets undertrykkelse får iranerne til at søge alternativer, bl.a. i den kristne tro. Et konservativt skøn siger, at knap en million er kommet til tro på Jesus.

Hvad gør Dansk Europamission?

  • Iranske kristne har et brændende ønske om at dele evangeliet med deres landsmænd, og derfor Dansk Europamissions givere, at de kan få  dem nye testamenter, så kirken fortsat kan vokse.
  • Støtter kristent satellit-tv til Mellemøsten.

Hvad kan du gøre?

  • Bede for de forfulgte iranske kristne
  • Give bibler til kirken i Iran

Oplysninger

Iran
HovedreligionIslam
StyreformIslamisk republik
HovedstadTeheran
Befolkning75 millioner
Antal kristneAnslået 850.000 kristne