Blog: Sandheden

Hvad er sandhed? Spørgsmålet er et citat fra Pilatus’ afhøring af Jesus. For hvad er sandheden for en størrelse, og hvor kommer den fra? Vi

Af Michael Haahr

I Iran sidder kristne i fængsel i årevis for sandheden

Del artikel

Hvad er sandhed?

Spørgsmålet er et citat fra Pilatus’ afhøring af Jesus. For hvad er sandheden for en størrelse, og hvor kommer den fra? Vi hører ofte, at sandheden kommer fra børn og fra fulde folk, og måske er det rigtigt, at dele af noget sandt kommer fra netop disse grupper. Men sandheden må være noget mere konkret end det, hvis jeg skal bygge mit liv på det.

Da jeg i marts deltog i en hemmelig konference med mange forfulgte kristne, sagde mødelederen: ”Vi er én kirke samlet under én Gud. Vi skal bringe sandhed til hinanden og til vores land.”

From som jeg var, nikkede jeg og tænkte – manden har ret. Og jeg kunne se, at flere i salen var enige. Men hvad menes der med sandhed? Har nogen en definition af sandheden? Ordbogen, forældre, lærer og miljøaktivister har alle en version af sandhed, som de ønsker at formidle.

Men der er noget ved den sandhed, som blev formidlet på konferencen, der undrer. Sandheden om Jesus. Dén sandhed ændrer menneskers liv og gør dem villige til at ofre alt for dette ene. At tro på Jesus, som sandheden. Dette præger i stor grad den forfulgte kirke. De bukker ikke under for falskhed og for undertrykkelse, for de har en sandhed at knytte sig til. Sandheden om Jesus, som de må tro på. De vælger at tro på én sandhed, og de vælger at følge den sandhed – koste hvad det vil.

Jesus siger selv i Joh 14,16, at han er sandheden. Men hvad mener du? Tror du, at dét er sandheden?

I Dansk Europamission vil vi gerne formidle alt det, som den forfulgte kirke kan lære kristne danskere. Derfor vil vi hver anden uge skrive et lille blogindlæg om en kristen pointe, som kan inspirere, opmuntre og udfordre dig. Ugens indlæg er skrevet af Michael Kofod Haahr, der er studentermedhjælper i Dansk Europamission og teologistuderende.