Blog: Hvad må det koste at være kristen?

Til dagens gudstjenester landet over er der blevet læst om Stefanus, kirkens første martyr efter Jesus. Jeg ved ikke, om Stefanus havde tænkt over, hvad

Af Magnus Pedersen

Del artikel

Til dagens gudstjenester landet over er der blevet læst om Stefanus, kirkens første martyr efter Jesus. Jeg ved ikke, om Stefanus havde tænkt over, hvad det måtte koste for ham at være kristen, før han sagde ja til at være med i den første kirkes hjælpeprojekter for de fattige. Men han kom til at betale den største pris, et menneske kan betale – sit liv. Men det var ikke kun noget, der skete for 2000 år siden.

For nylig var jeg sammen med en kristen, der skulle starte et arbejde blandt muslimer. Før han rejste ud, skulle han skrive sit testamente. Fordi det var en reel mulighed, at han måtte betale den ypperste pris. For en måned siden betalte en koreansk missionær, Jonwook Kim, prisen i Tyrkiet. H an blev knivdræbt.

Dansk Europamissions samarbejdspartnere verden over sætter deres rygte og deres liv på spil, når de prøver at nå folk med julens budskab: At Jesus kom til jorden for at redde verden, være lys i mørket og frelse mennesket. Hvilket budskab! Det var det budskab, Stefanus kom med. Det var det budskab, Jonwook Kim kom med, og det er det budskab, kristne verden over kommer med. Og det er et budskab, der er så fantastisk, at svaret på spørgsmålet i indledning giver sig selv. Provokerende som det er, så er Bibelen ret klar om svaret: Det må koste ALT at følge Jesus – også livet.

Har du tænkt over, hvad det må koste for dig at være kristen?

I Dansk Europamission vil vi gerne formidle alt det, som den forfulgte kirke kan lære kristne danskere. Derfor vil vi hver anden uge skrive et lille blogindlæg om en kristen pointe, som kan inspirere, opmuntre og udfordre dig. Ugens indlæg er skrevet af Manfred, der er udviklingskonsulent i Dansk Europamission.