Mødet med andre kristne bidrager til et større billede af troens facetter

I foråret fik jeg lov til at deltage på en konference i Mellemøsten, hvor forfulgte kristne mødtes og i nogle dage frit kunne dele Guds ord

Af Anna Aalbæk

Del artikel

I foråret fik jeg lov til at deltage på en konference i Mellemøsten, hvor forfulgte kristne mødtes og i nogle dage frit kunne dele Guds ord med hinanden og sammen synge og danse i en stor lovprisning til Gud. 

På denne konference mødte jeg mange mennesker, der alle havde meget på hjerte. Mange af dem kommer fra lande, hvor kristne udgør et mindretal, og hvor mange er førstegenerationskristne.

Jeg selv kommer fra et kristent hjem og har,så længe jeg kan huske, haft en tro på, at der findes en Gud. Mødet med kristne, der har en historie med Gud, som rummer et før og et efter, gjorde et indtryk på mig.Når jeg læser i min bibel eller er til gudstjeneste, oplever jeg, at jeg ikke altid forstår dybden i det budskab, jeg præsenteres for. At Jesus elsker mig og har frelst mig kan gå hen og blive en selvfølge, fordi jeg har hørt det gentaget utallige gange. Men nogle gange rystes posen, og erfaringer fra andre kristne bidrager til, at jeg i glimt forstår, hvor ganske stort det er. 

På konferencen mødte jeg Farrin*, der fortalte mig et vidnesbyrdFarrin arbejder til dagligt med at støtte og hjælpe kvinder, der har været udsat for vold, trafficking og prostitution i et land i CentralasienPå en helt særlig måde oplevede FarrinGuds kald til at hjælpe disse udsatte kvinder. Sammen med en anden kvinde gik hun en dag ned ad en gade, hvor prostituerede trak. Kvinden, hun fulgtes med, spurgte: ”Så du kvinden i bikini?” Farrin svarende: ”Nej, jeg så en kvinde i en lang, hvid kjole.

Kvinden, de passerede,havde faktisk haft bikini på, men Farrin forstod, at Gud havde vist hende, hvordan han ser på prostituerede. Han serhvad Jesus har gjort for dem, og hankaldte Farrin til at redde dem ud af mørkets magt. 

Farrins fortælling gjorde et stort indtryk på mig. Gud havde vist Farrin, hvordan han ser mennesket – uanset hvad vi bærer rundt på. Han ser os som brude. 

Lukasevangeliet 7,36-50 kan jeg læse om Jesus, der lader en prostitueretkvinde kysse hans fødder. Men jeg har hørt fortællingen så mange gange, at jeg ikke længere bliver ramt af, hvor kontroversielt det faktisk er. At Jesus gerne vilindgå i en tæt relation med os uanset vores fortid. Uanset hvad vi rummer. 

Hvor kan vi lære meget i fællesskabet med andre kristne. Jeg oplever igen og igen, hvor afgørende det er, at jeg møder andres erfaringer og oplevelser med troen, som kan give mig nye perspektiver og få en større indsigt i troens dybder. Hvor er det gavnligt at høre erfaringer fra forfulgte kristne, der lever i en anden kontekst end jeg.    

*Farrin er ikke kvindens rigtige navn. Det er ændret af sikkerhedshensyn.

Anna Aalbæk er studentermedhjælper i Dansk Europamission