Guds brændende hjerte

Allerede længe før Jesu fødsel gjorde Gud det i en samtale med ham klart, at Messias’ opgave ikke udelukkende er at frelse hans eget folk

Af Ole Andersen

Del artikel

Allerede længe før Jesu fødsel gjorde Gud det i en samtale med ham klart, at Messias’ opgave ikke udelukkende er at frelse hans eget folk Israel, men at frelsen skal nå alle folkeslag helt ud til jordens ende (Es 49,5-6). 

Den vision videregav Jesus til disciplene i missionsbefalingen, hvor han sendte dem ud til »alle folkeslagene« (Matt 28,19). Jesus kommer ikke igen, før evangeliet er præsenteret for »alle folkeslag« (Matt 24,14).

Bibelens sidste bog taler profetisk om den store dag, hvor mennesker af »alle folkeslag og stammer« skal stå foran Guds trone og tilbede Jesus (Åb 7,9).

Folkeslagene er virkelig et stort tema i Bibelen. Fordi Guds hjerte brænder for, at der i ethvert folk skal være mennesker, der bliver hans børn. 

Men Guds kærlighed ophører ikke, når mennesker i et folk er kommet til tro på Jesus. Selvfølgelig ikke! Hver lille menighed eller gruppe af Jesus-troende i et hvilket som helst folk er omsluttet af hans omsorg og løfte: »Jeg er med jer alle dage« (Matt 28,20). 

En særlig omsorg har Gud for de af hans børn, der lever i folkeslag, hvor de bliver forfulgt for troens skyld (Hebræerbrevet 13,3). Martyrerne, der har givet deres liv for Jesus, får en helt særlig hædersplads i Guds nærvær, mens de venter på deres oprejsning ved Jesu genkomst (Åbenbaringen 6, 9-11).

Jo, Guds hjerte brænder! For international mission og for hans forfulgte børn.

Ole Andersen er generalsekretær i Ordet og Israel