”For du er almægtig og gør store undere”

”For du er almægtig og gør store undere, du alene er den sande Gud.” (Salme 86:10) Dansk Europamission har siden starten i 1964 haft fokus på

Af Niels Peder Nielsen

Del artikel

”For du er almægtig og gør store undere, du alene er den sande Gud.” (Salme 86:10)

Dansk Europamission har siden starten i 1964 haft fokus på de forfulgte kristne. Først i Østblokken, og i dag gælder det de pressede og forfulgte kristne særligt i den muslimske verden – kristne som nogle steder desværre oplever, hvad Salme 86 vers 14 omtaler sådan: Jeg angribes af brutale mænd, Herre, voldsmænd prøver at slå mig ihjel. De har ingen respekt for dig. Men se, det er slet ikke nyt. I Apostlenes Gerninger kapitel 9 vers 4 læser vi, hvordan Paulus forfulgte kristne, men blev mødt af Jesus med et: ”Saul, Saul, hvorfor forfølger du mig?” Og i vers 6 også med et kald: ”Men rejs dig og gå ind i byen, så vil du få at vide, hvad du skal gøre”

Også i dag åbenbarer Jesus sig for mennesker, der forfølger kristne, eller sender engle for at stå de forfulgte og trængte bi. For nylig hørte jeg en beretning om en forfølger, der en nat ville dræbe en hel kristen familie, men da han ankom til soveværelset, så han store engle, der stod og beskyttede de sovende. Det var for overvældende for ham, og dagen efter kom han til familien og overgav sit liv til Jesus. 

Lad os have tro til Gud og bede om, at Han vil åbenbare sig for rigtig mange forfølgere.

Niels Peder Nielsen er bestyrelsesformand i Dansk Europamission og hjælpepræst i Silkeborg Oasekirke.