Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Børn fra kristne familier risikerer diskrimination, kidnapning og forfølgelse på offentlige skoler i Pakistan 

Derfor er det nødvendigt, at børn fra kristne familier kan få en tryg skolegang på kristne friskoler 

Af Thea

Kristne børn risikerer forfølgelse og diskrimination i Pakistan

Del artikel

Kristne risikerer diskrimination og forfølgelse i offentlige skoler i Pakistan

Skolelederen Basharat: Kristne risikerer diskrimination og forfølgelse i offentlige skoler i Pakistan. Eksempelvis blev en dreng fra en kristen familie, der kun gik i 4. klasse i en offentlig skole, stukket i øjnene af en muslimsk elev, fordi han ikke ville deltage i den muslimske bøn (namaz). Nu er drengens syn ødelagt på det ene øje.

Skolelederen Fouzia fortæller: Der er eksempler på, at muslimske lærere ikke giver kristne børn mulighed for at sige noget i timerne, ligesom der eksempler på, at lærere i alles påhør taler ned om kristne elever. Det gør, at kristne børn kommer til at mangle selvtillid. Det er uretfærdigt, og det er derfor vi har bygget denne skole. 

Udvikling af nyt skoleprojekt i det nordvestlige Pakistan 

Dansk Europamission har tidligere sikret, at udsatte børn fra den kristne minoritet har kunnet få skolegang i Punjabprovinsen i det centrale Pakistan. Punjabprovinsen er det området i Pakistan, hvor der bor flest kristne, ikke mindst i Youhanabad (Johannesbyen, red.) i Lahore med mange tusinde kristne på samme sted. 

Nu rykker vi imidlertid nordpå, mod stammeområderne i bjergene, hvor der er langt færre kristne. I dette område står det pakistanske Taliban og andre islamiske ekstremistiske grupper stærkere end i andre dele af landet. Det koster 1040 kr. at sikre, at et barn fra en fattig og forfulgt kristen familie kan få skolegang.  

Støt