Lukkede lande

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Azita og Omid: “Under et møde stormede politiet vores hus og arresterede alle” 

Lancering af ny opmuntringskampagne. Målet med kampagnen er, at vi kan trøste og opmuntre Azita og Omid, som oplever forfølgelse. 

Af Redaktionen

Del artikel

Lancering af ny opmuntringskampagne

Du kan lige nu trøste og opmuntre Azita og Omid i deres tro. De bor i et land i Centralasien og oplever forfølgelse fra islamister og myndighederne.

Med tiden kom der forfølgelse…

Azita og hendes mand Omid blev kristne i 1999, som de første i det område de boede i. De begyndte langsomt at fortælle deres venner og familie om Jesus, og de så folk komme til tro.

Da der ikke fandtes en lovlig kirke i deres by, mødtes de kristne i deres hjem. Her søgte de Jesus sammen og havde fællesskab med hinanden.

Efter noget tid begyndte de nye kristne at opleve forfølgelse. Det var både radikale muslimer og myndighederne, som gav de kristne udfordringer. De fik fem bøder for ulovligt missionsarbejde, da de samledes privat og ikke i en godkendt kirke.

Flere hundrede kristne i området sendte en ansøgning om at få en kirke lovliggjort af myndighederne. Men de blev afvist og istedet afhørt. Politiet stormede deres hus, arresterede de kristne, forbød dem at tale om Jesus og at samles som kristne.

Trehundrede døve kom til tro på Jesus

På et tidspunkt førte distriktspolitiet kontrol over deres hus – uafhængigt af om de havde folk samlet eller var alene. Det gjorde de for at skræmme dem.

Men Azita og Omid fortsatte med at tro på Jesus og følge ham. De så mange komme til tro, og fordi Omid er døvstum, kom næsten trehundrede døve til tro. Flertallet forstår ikke døve og giver dem ikke meget opmærksomhed, derfor kan det være lettere for døve at være kristne og evangelisere.

Azita og Omid fortæller, at de ikke holder møder for de troende i deres hus for tiden, da de trues med at blive arresteret. Istedet samles de i andres hjem.

De oplever at folk er åbne over for evangeliet, men at islams ånd er overalt. Mange kommer til tro, men desværre falder flere også fra troen igen, fordi de forfølges af islamister.

De beder Gud om, at mennesker må blive frelst, og ønsker, at vi står sammen med dem i bønnen.

Du kan opmuntre dem lige nu ved at skrive et brev til dem.

Skriv et brev

  • Brevet skal være kort og skrevet på dansk. Vi sørger for, at brevet oversættes til det sprog, Azita og Omid taler. 
  • Du må ikke inddrage emner om politik eller skrive noget negativt om Centralasien eller en religion.
  • Du kan sende dit brev på mail til info@forfulgtekristne.dk eller som fysisk post til vores adresse: Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV

Støt Forfulgte kristne generelt