Indien

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Gennem livets forviklinger blev Saritha nysgerrig på Jesus 

Vi starter alle med drømme og håb, men livets forviklinger kan lede en ad mange omveje, før livet igen giver mening og hænger sammen.  

Af Jonas Mølgaard

Del artikel

Som enhver anden kvinde glædede Saritha sig til at stifte sin egen familie og blive gift. Ifølge traditionen i hendes landsby, havde hendes forældre valgt en mand til hende med ønsket om det bedste for deres datter.

Desværre viste det sig, at Sarithas mand var voldelig, og han gjorde tilværelsen til et mareridt for både Saritha og de to børn, som de fik. Hun blev til sidst fortvivlet efter mandens gentagne vold og forsøg på mishandling. Bl.a. hældte han kogende te over hende, tændte gassen mod hende og forsøgte at stikke hende med en kniv. I desperation forsøgte hun at tage gift, og da det ikke hjalp hende væk fra livet, forsøgte hun ivrigt at søge de hinduistiske guder ved at komme endnu mere i templet, som der allerede var en stærk tradition for i hendes familie. Hun fik endda tatoveret en guds navn i håb om, at det ville hjælpe. 

Maira, som leder vores partnerorganisation, mødte Saritha og tog sig af hende. Faktisk tog hun hende med hjem til sig selv i en periode, for hun var i så dårlig forfatning, at hun og hendes to børn Saveditha på 5 og  Pracitha på 7 år havde særligt brug for omsorg. Herefter begyndte hun at få det bedre, og Saritha blev nysgerrig efter selv at læse om Guds kærlighed og bede til Jesus. 

Under den sidste covid-19-nedlukning har de bl.a. mødtes over Zoom, hvor Saritha har haft anledning til at stille sine mange spørgsmål. Efterhånden begynder Maira at se en mere glad Saritha, som også begynder at få lyst til at leve igen og have overskud til at tage sig af sine to dejlige børn. 

“At lytte til kristne sange og være i kirke giver mig fred i hjertet”, fortæller Saritha, og derfor har hun også besluttet at lade sig døbe. Helt usædvanligt har hendes hinduistiske familie accepteret hendes beslutning, da de har set, hvordan hun har fået det bedre og bedre. 


Sarithas familie har helt usædvanligt accepteret at hun blev kristen, da den kunne se hvilken positiv forskel troen på Jesus har gjort i hendes liv


Hun har med hjælp fra vores partnerorganisation fået mulighed for at arbejde på en kristen skole, hvor hun kan bo sammen med sine to børn. De har også fået lov til at gå på skolen og får dermed ro omkring sig til at finde fred i deres sind efter store omvæltninger og den forfærdelige situation i hjemmet, som ingen børn burde opleve. Ved at støtte projektet kan man også være med til at støtte Saritha og hendes børns skolegang. 

Støt Indien: Hjælp til selvhjælp