Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Hessam hørte om Jesus i Irans hær

Og kom i fængsel, da han delte sin tro med andre.

Af Samuel

Del artikel

Det er som om, at de mange iranere, der konverterer til den kristne tro, er frygtløse. Det virker til, at deres glæde ved at tro på Jesus langt overgår den smerte, de oplever ved de forfølgelser, de kan udsættes for.

En af de nyomvendte er Hessam. Han fortæller her sin historie: Jeg voksede op i en meget muslimsk familie. Som barn ønskede jeg at kende Gud og gjorde mit bedste for at være lydig – men Gud føltes altid fjern. Med tiden opgav jeg min religion og mistede håbet.

Da jeg kom ind i det iranske militær, mødte jeg en mand, der hed Mehdi. Han var anderledes end de andre soldater. Da jeg spurgte ham, hvad det var, der gjorde, at han var så anderledes, begyndte han at fortælle mig om Jesus. Vi talte hele natten. Han gav mig en bog med en håndskrevet besked på indersiden af omslaget ”Frihedens gave”. Det var en bibel.

Den næste dag blev Mehdi udstationeret i en anden by.Aften efter aften læste jeg i Bibelen. Men nu, hvor Mehdi var væk, var der ingen, der kunne forklare mig om det, jeg læste.

Men med tiden forsvandt min frygt, og jeg begyndte at dele evangeliet med andre – Hessam 

Nogen tid senere inviterede en af de andre soldater mig på besøg i sit hjem. Jeg lagde mærke til et billede af en mand, der hang på væggen. Jeg spurgte, hvem det var. Soldaten svarede ”Han betyder alt for mig”. ”Betyder dette billede alt for dig?”, spurgte jeg.

”Det er Jesus”, svarede soldaten. Det rørte sig i mit hjerte. Jeg fortalte ham, hvordan jeg havde læst Bibelen og syntes, at den var smuk.

Han tog mig med over for at møde en butiksejer i nærheden, som var kristen. Butiksejeren sagde, at jeg kunne komme og snakke med ham, så tit jeg ville.  Så jeg tog hen til butikken hver dag. Jeg bad ham om at forklare mig om den Gud, han kendte. En dag sagde jeg til ham, at den Jesus, han talte om – ham ville jeg gerne tilbede.

Han spurgte mig: ”Tror du virkelig på, at du er en synder?”. Jeg sagde: ”Ja, jeg er i dyb synd”. Og så overgav jeg mit liv til Jesus. I starten var jeg meget bange, for jeg vidste, at det jeg havde gjort, var forbudt. Men med tiden forsvandt min frygt, og jeg begyndte at dele evangeliet med andre, fortæller Hessam til Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elam.

Hessam begyndte derefter at plante kirker og uddele hundreder af eksemplarer af Det Nye Testamente i Iran, inden han blev arresteret og fængslet for sin tjeneste. I dag tjener han stadig som evangelist i et naboland til Iran.

Du kan sikre, at endnu flere mennesker i Iran kan læse i Det Nye Testamente om hvad Jesus har gjort for dem på korset, og opleve Guds kærlighed.

Det koster 40 kr. at sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente smugles ind i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere.

Du kan stå sammen med de forfulgte, men modige kristne og række dem nye testamenter – som de kan give til mennesker der længes efter at læse om Guds kærlighed.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter