Iran

Fortalervirksomhed

Maryams fængselsstraf forlænges

Venner af den kristne fange Maryam Naghash Zargaran fortæller, at hendes fængselsdom er blevet forlænget med 42 dage for at kompensere for den tid, hun har tilbragt uden for fængslet i forbindelse med medicinsk orlov.

Af Samuel

Del artikel

Maryam blev arresteret i januar 2013 i forbindelse med sit arbejde på et børnehjem sammen med den kristne eks-fange Saeed Abedini. Hun blev sigtet for at have ”handlet imod nationens sikkerhed” og blev dømt til fire års fængsel, som hun begyndte at afsone den 15. juli 2013 i Evin-fængslets kvindefløj.

Maryam lider af en række sygdomme, heriblandt en medfødt hjertefejl (atrieseptumdefekt), knogleskørhed, gigt og slidgigt i ryggen. De dårlige forhold i fængslet har uden tvivl bidraget til at forværre hendes tilstand. Sundhedspersonalet i fængslet har ikke været i stand til at behandle Maryams helbredsproblemer på tilfredsstillende vis, og i de seneste måneder har hun fået tilladelse til at tage medicinsk orlov fra fængslet for at modtage ordentlig behandling på hospitaler og derhjemme. Den 6. juni 2016 fik Maryam tilladelse til at forlade fængslet for at få behandling på betingelse af, at der blev stillet garanti på 350 mio. toman (ca. USD 100.000). Den 19. juni beordrede domstolen, at Maryam skulle vende tilbage til fængslet. Da hun stadig ikke var rask nok, ansøgte hendes familie om en udsættelse. Men anklagekontoret nægtede at forlænge hendes orlov og truede med at beholde de penge, der var stillet som garanti. Den 27. juni blev Maryam eskorteret tilbage til fængslet af familiemedlemmer.

Maryam påbegyndte en sultestrejke den 5. juli, hvor hun krævede omgående og ubetinget løsladelse på grund af den utilstrækkelige behandling af hendes helbredsproblemer. Embedsmænd fra fængslet undersøgte Maryam den 20. juli og bekræftede i en medicinsk rapport alvoren af hendes tilstand, men hendes krav om løsladelse blev afvist af en iransk domstol efter ordre fra det Iranske Ministerium for Efterretning (MOIS). I begyndelsen af august sluttede hun sultestrejken efter opfordring fra sin familie.

Fængslet tillod Maryam at tage hjem søndag den 28. august for at modtage lægehjælp, men under betingelser, som Maryam ikke følte, at hun kunne efterleve, hvilket resulterede i at hendes orlov fra fængslet blev aflyst. Maryam vendte tilbage til Evin den 17. september.

Maryam fik for nylig tildelt yderligere fem dages orlov, men da hun vendte tilbage til fængslet den 6. december, fik hun at vide, at hendes fængselsstraf var blevet forlænget med 42 for at kompensere for hendes orlov.

Maryams venner beder om forbøn for:

  1. At Maryam må mærke Guds opmuntring, styrkelse og helbredelse efter denne skuffelse.
  2. At Maryams helbred må blive genoprettet fuldt ud.
  3. At Gud også vil opmuntre og støtte Maryams familie.
  4. At Maryam må blive løsladt fra fængslet uden betingelser.
  5. At Gud vil bevæge de iranske myndigheder og embedsmændene til at elske barmhjertighed og handle retfærdigt.

Du kan give bibler til Iran – til kristne så de kan blive opmuntrede ved at læse Guds ord og give dem mulighed for at dele de gode nyheder med deres landsmænd. Det koster ca. 80 kr. at sikre, at en bibel kan blive trykt og uddelt i Iran eller til iranere i andre lande i Mellemøsten.

Støt