Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Iransk konvertitkristen benådet og løsladt fra fængsel

Den 8. februar blev Zaman Saheb Fadaei løsladt fra Evin fængslet på baggrund af en generel benådning, godkendt af den øverste leder Khamenei, til ære for årsdagen for den islamiske revolution i 1979.

Af Redaktionen

Del artikel

Det statslige nyhedsbureau IRNA har i en pressemeddelelse beskrevet, at “titusinder” af fanger er blevet benådet – med særlig henvisning til de mange tilbageholdte efter de seneste protester. Det er håbet, at andre kristne konvertitter, der har afsonet en betydelig del af deres fængselsstraffe, også vil blive inkluderet i benådningen. Det skriver Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

Zaman blev arresteret i maj 2016 sammen med præsten Yousef Nadarkhani og Yousefs kone Tina samt to andre kristne konvertitter. I september 2016 blev han dømt til at modtage 80 piskeslag for at have drukket vin under nadveren – en dom, som blev fuldbyrdet i november 2020. I juni 2017 blev han idømt 10 års fængsel for at “handle imod den nationale sikkerhed gennem udbredelse af husmenigheder og for at fremme zionistisk kristendom.”

Efter en gennemgang af dommen blev Zamans fængselsstraf reduceret til seks år i juni 2020.

Zamans venner glæder sig over løsladelsen, og beder om forbøn for, at:

  • Zaman må få en velsignet tid i genforeningen med sin familie
  • Zaman må finde et arbejde – han har tidligere arbejdet som maler og dekoratør
  • Andre kristne, herunder præsten Yousef Nadarkhani, også må blive benådet og løsladt fra fængslet

Støt Iran: Støtte til familier til kristne indsatte