Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Mor til syvårig datter: ”Lad os sammen begå selvmord i nat” – men datteren ringede efter hjælp

Fra hun var ganske ung, blev Laleh seksuelt misbrugt af sin bror. Da hun fortalte det til sine forældre, beordrede de hende til at holde det for sig selv for at redde hendes brors ære.

Af Samuel

Del artikel

Moderen, som ønskede at dø

De seksuelle overgreb fortsatte, og i en alder af 16 år blev Laleh gravid med sin brors barn. Hun blev tvunget til at bortadoptere sin datter mod sin vilje – igen for hendes brors æres skyld. Hun giftede sig for at slippe væk fra sin familie, men hendes mand mishandlede hende også. Hun fik endnu en datter – Ariyana – men sorgen i hendes liv var overvældende.

Da Ariyana var blot syv år gammel, kunne Laleh ikke bære at leve længere. Hun overtalte Ariyana til, at de skulle dø sammen. Planen var, at de skulle give hinanden en indsprøjtning før sengetid en aften. Men Ariyana var bange og ville have hjælp.

Datteren ringede til tv-vært

Ariyana så ofte et af Dansk Europamissions samarbejdspartners børneprogrammer i tv. Hun kunne godt lide værten, ’tante Maryam’. Så Ariyana spurgte sin mor: ”Kan vi ikke ringe til tante Maryam og spørge, om hun vil bede for os?” Ved disse ord mærkede Laleh sit hjerte skælve. Hun besluttede sig for at ringe.

Pastor Siroos var den, der tog telefonen. Laleh gav telefonen til Ariyana. ”Må jeg tale med tante Maryam?” Siroos svarede: ”Hun er her ikke lige nu, men skal jeg give hende en besked?” Ariyana svarede: ”Er du sød at fortælle hende, at mor og jeg har besluttet os for at begå selvmord. Jeg vil gerne spørge tante Maryam, om hun vil bede for os.”

Siroos blev chokeret. Han bad om at få lov til at tale med hendes mor, og Laleh tog telefonen. Grædende fortalte hun om sin smerte. Siroos talte med hende og bad for hende, og gradvist begyndte Laleh at føle fred.

Fra afgrundens rand til et liv i Kristus

Efter to timer i telefonen gav Laleh sit hjerte til Jesus. Ariyana gav også sit liv til Kristus. Siroos sendte dem en bibel og en børnebibel. I månedsvis oplærte Siroos og hans kone Laleh og Ariyana over internettet. Da de endelig mødtes ansigt til ansigt, blev der udgydt mange glædestårer.

Siroos sørgede for, at Laleh kunne deltage i Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elams, kvindekonference for at modtage mere undervisning og træning. Der fandt hun – gennem mange tårevædede bønner – nåden til at tilgive sin familie, og hendes sår begyndte at hele.

Da hun var vendt hjem igen, ledte Laleh sin mand til Kristus. Nu har de en lille huskirke i deres hjem og en voksende tjeneste, hvor de hjælper andre par, der har det svært.

Tak til alle, der giver bibler til Iran. Din gave betyder, at mennesker som Laleh og Ariyana kan få deres egen bibel og få sårene på sjælen helbredt ved at læse i Bibelen. 

Det koster 80 kroner at sikre, at Bibel smugles ind i Iran, eller til iranere i mere åbne lande i Mellemøsten. Du kan give nyt håb til mennesker dag ved at give dem adgang til Guds Ord.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter