Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Antallet af fordrevne stiger kraftigt i Syrien

Mens jeg skriver til dig, er antallet af fordrevne i Syrien stigende. Mens nødhjælpsholdene, vi støtter, før hjalp mellem 4500-5000 mennesker om måneden i Aleppo-provinsen, er der efter bombardementerne her i februar måned kommet yderligere omkring 3000 mennesker til, som akut trænger til hjælp.

Af Samuel

Del artikel

Særligt er situationen blevet vanskeligere for børn og spædbørn, som skriger efter mælk. Blandt de nytilkomne er der omkring 350 små børn, og der er stor mangel på drikkevand. Nødhjælpsarbejderne har lige opdaget, at 85 familier ikke har noget telt og sover under træer, selvom om det kan blive koldt om natten.

Manden Sobhi er en af de nytilkomne, og han fortalte hvilken alvorlig terror han og familien oplevede under de intense bombardementer. De måtte flygte om natten – i deres pyjamas, han, hustruen og børnene. De løb for deres liv, uden nogen ejendele.

Da nødhjælpsteamet mødte Sobhi, stod han, som mand og far, og græd, idet han bad om husly og mælk til sine børn. Nødhjælpsholdet hjalp denne familie i dybeste nød.

Nødhjælpsarbejderne ønsker hver måned at sikre modermælkserstatning til de små samt brød og drikkevand til de i alt 3000 nytilkomne fordrevne. Vil du være med til at hjælpe disse mennesker i nød?

Manden Hussein er også blandt de overlevende fordrevne, som flygtede sammen med sin hustru Jasmin. Under flugten mistede Hussein og Jasmin deres to børn, Mohammad på 12 år og Nora på 9 år.

Jasmin fik et lammende epilepsianfald som følge af tragedien. Den lokale kirke overførte hende til hospitalet og ydede sjælesorg til lindring af hendes dybe sorg og ubeskrivelige smerte. Lægen sagde, at dette dybt traumatiserede ægtepar havde brug for både fysisk og psykologisk behandling. Den lokale kirke betalte for behandlingen. Hussein og Jasmin er ikke kristne, og de er meget overraskede over, at vi kristne hjælper dem.

Men det er netop ikke kun kristne, der får nødhjælp i vort projekt. Alle mennesker i nød får hjælp, og det er enestående i Mellemøsten, hvor man typisk kun hjælper sine egne. Nødhjælpen er dermed et stærkt vidnesbyrd om Guds kærlighed til alle mennesker.

Lad mig slutte med nogle ord af den lokale projektleder Botros. Han er en frimodig og medfølende mand, selvom han har lidt meget, og hans familie adskillige gange er blevet forsøgt myrdet af muslimske ekstremister.

Men han har ikke givet op og er ikke flygtet, selvom han og hans familie har haft muligheden mange gange. Han er tro mod sit kald til at tjene sit folk. Han siger: ”Vi ønsker at bringe håb og lys til disse mennesker. De kommer fra steder, hvor de måske aldrig har mødt en kristen, og de kender intet til Evangeliet og Håbet. Sammen kan vi gøre en forskel nu og være en velsignelse for dem”.

Det er nu, vi kan hjælpe de lokale kristne nødhjælpsarbejdere med at række ud til mennesker i den dybeste nød i Syrien. Med vores hjælp kan de hjælpe mennesker, der har mistet familiemedlemmer, mistet deres ejendele, mennesker, hvis tilværelse er revet op med rode.

Disse mennesker har brug for husly, for telte, for mad og drikkevand, og spædbørnene har brug for modermælkserstatning.

  • Det koster i gennemsnit ca. 150 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en uge.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til mennesker i nød i Syrien.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne