Irak, Syrien

Ikke-kategoriseret

Boganmeldelse: De dræber kristne

Denne bog er den første på dansk der fortæller om hvordan kirken blomstrer i Mellemøsten netop nu, under Islamisk Stats brutale fremmarch og voldsomme undertrykkelse af kristne i området.

Af Samuel

Del artikel

Jeg er glad og taknemmelig for at denne bog er udkommet. Den gengiver nemlig det billede af kirken i Mellemøsten som vi i Dansk Europamission ser i vort daglige arbejde. Nemlig at kirken i Mellemøsten trives som aldrig før – til trods for at forfølgelsen aldrig har været hårdere. Derfor vælger vi at sælge denne bog.

I bogen kan man læse om kristne i Syrien, Irak, Saudi Arabien, Egypten og Gaza. De oplever netop nu krige, revolutioner og islamistisk terror på nærmeste hold, men det åndelige liv i undergrundskirken er stærkere end nogensinde før. Hændelserne i bogen er virkelige, men for at beskytte de kristnes identitet er navne og stednavne nogle steder ændret.

Hvert kapitel afsluttes med et personligt budskab fra en kristen i Mellemøsten. Budskaberne er ærlige, udfordrende og opmuntrende. Josef fra Egypten fortæller: Mohammed så Guds magt for første gang da han stod og ville skære halsen over på mig. Jeg har aldrig følt Den levende Guds Ånd så stærkt i mit indre som da jeg rejste mig for at bekende min tro. [Citat] Takket være Guds Ånd kunne jeg tale med fasthed og autoritet, og jeg tror det var kraften i disse ord, der lammede Mohammed. (…) Muslimerne ler ofte af os kristne fordi vi vender den anden kind til. I deres øjne er vi svage. Men det var ikke svaghed, Mohammed mødte den dag. Gud havde befriet mig for enhver frygt, og den styrke kunne Mohammed ikke begribe.

Bogen er velskrevet, og sammen med de mange personlige historier om Mellemøstens kristne får man som læser megen relevant baggrundsviden om samfundene og de politiske forhold. Jeg giver hermed bogen mine bedste anbefalinger.

Bestil bogen

Bogen De dræber kristne af Tom Doyle er udgivet af forlaget ProRex. Bogen kan bestilles på 4444 1313 eller info@forfulgtekristne.dk. Prisen er 199 kr. eksklusiv porto.