Tyrkiet

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Ny video: Jasmin fik tilflugt i Istanbul fra livstruende vold

I Centralasien er der meget fattigdom, og der er mange mennesker der rejser til Tyrkiet, som er et forholdsvis rigt land, for at tjene penge. Desværre er der mange kvinder der ender i prostitution eller voldelige forhold.

Af Samuel

Del artikel

Dansk Europamission støtter derfor et tilflugtssted for disse udsatte kvinder fra lande i Centralasien som Usbekistan, Turkmenistan, Tadsjikistan og Kirgisistan. Her får de sjælesorg så deres selvværd kan genoprettes. De lærer også et håndværk så de kan tjene penge på en positiv måde. Endelig tilbydes de at deltage i bibelstudier så de får mulighed for at lære Bibelen at kende og få et helt nyt liv ved tro på Jesus

Jasmin fra Usbekistan og hendes to teenagere flyttede ind i juli og var her i cirka to måneder, indtil udgangen af august.

Offer for livstruende vold

Jasmin kom fra en tilværelse med livstruende hustruvold. Hendes kæreste, som hun boede sammen med, havde tævet hende så voldsomt at hun havde fået skader i hovedet og havde fået hukommelsesbesvær.

I løbet af sin tid på tilflugtsstedet modtog hun professionel rådgivning, gennemførte kurset ”Syv Trin til Frihed” og deltog i kirkelivet. Medarbejderne hjalp også hendes børn og fik dem til at føle sig elskede og værdsatte.

Jasmin blev grundfæstet i troen

Jasmin er fra muslimsk baggrund. Hun havde netop taget imod Jesus et par uger inden hun kom til os, men på tilflugtsstedet fik hun hjælp til at blive grundfæstet i sin nye tro.

Ved slutningen af de to måneder udløb Jasmins og børnenes visa, og de besluttede at tage til Usbekistan, hvor de har familie. Medarbejderne på tilflugtsstedet holder stadig kontakten og har henvist Jasmin til en god kirke i Usbekistans hovedstad, Tasjkent.

Ønsker du at støtte projektet, kan du øremærke gaven: Udsatte kvinder i muslimske lande

Se ny video om tilflugtsstedet

Og se den livsbekræftende video om hvordan Svetlana fik hjælp i projektet i Istanbul.

[clip url=”[clip url=”https://vimeo.com/125681478″]

Støt nu: Udsatte kvinder i den muslimske verden