Kasakhstan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Lena Bagatava og hendes handicappede familie får ”hvide poser” med mad

Min mand Vladimir arbejder på en fabrik. Vi har fem børn. Raija på 14 år, Masha på 12 år, Aleksander på 10 år, Katja på 4 år, samt vores Angelina, som er 5 mdr. gammel.

Af Redaktionen

Del artikel

Handicappede børn

Lene Bagatava fra Kasakhstan fortæller: desværre er jeg selv og tre af vores børn handicappede. Vores ældste datter, Raija, er stum og kan ikke tale. Vores datter Masha har gennemgået to hjerteoperationer, og vores søn Aleksander mangler følelse i sine fingre. Selv har jeg problemer med mine indre organer, som bl.a. gør at jeg ikke kan arbejde normalt.

De hvide poser er en stor hjælp

Vi modtager ugentlig hjælp fra kirken i form af de såkaldte ”de hvide poser”, som folk kalder dem her. Det er store bæreposer med madvarer og andre gode ting. Dette er virkelig en meget stor hjælp for os, idet min lille pension og min mands løn ikke dækker vores behov.

Gud og bibelen

Min svigerinde, Christina Ushakova, er kristen, og hun kommer i kirken. Før hun blev gift med min mands bror, var hun faktisk min barndomsveninde. Så vi har kendt hinanden hele livet, og jeg holder meget af hende. Det er utroligt hvad der er sket i hendes liv, og jeg må sige at det med Gud og Bibelen også er begyndt at tale til mig.

Stor respekt for Marina

Jeg syntes at det er rigtigt godt, det arbejde som de gør, og mine børn er begyndt at komme i kirken. Det kan de rigtig godt lide, siger de. Jeg har dog ikke selv været til møde i kirken endnu, men jeg har stor respekt for det de gør, og jeg holder meget af medarbejderne, som står for det sociale hjælpearbejde (som Dansk Europamission finansierer, red.).

Tak

Så jeg vil gerne sige mange tak fra vores familie. Ja, en stor tak til enhver som hjælper.

Kærligst, familien Bagatava

Du kan sikre at andre fattige familier i Kasakhstan kan få hvide poser. Ikke alene får sultne mad, men håbløshed kan erstattes af håb og fremtidstro.

Støt