Kirgisistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Timurs far ville drukne ham

Da Timur var omkring seks år, forsøgte hans egen far at drukne ham. Hans far var en fordrukken mand der gjorde Timurs barndom til et mareridt.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Hans mor var også fanget af alkoholen, men den dag hvor hans far forsøgte at drukne ham ved at holde hans hoved under vand, lykkedes det efter megen ballade i huset for hans mor at redde Timur. Derefter flygtede de.

I tre dage var de væk fra huset.  Men efter de tre dage var den vrede far stadig i huset.  Det endte med at faderen solgte huset.  Han brugte pengene på alkohol.  Timur og hans mor måtte bo på gaden, hvor de på grund af sult stjal.

Efter et stykke tid blev Timurs mor arresteret af politiet og kom i fængsel.  Den lille Timur blev derefter sendt på et børnehjem.

Timur er blot en af de drenge som vi hjælper i Kirgisistan. Efter mange år på børnehjem er det vigtigt at han får en chance for at komme bedre igennem livet end hans forældre.

Derfor er der kristne der udviser omsorg for drenge som Timur og giver dem håb ved at hjælpe dem i hverdagen.  De får et trygt sted at bo og opbakning til at komme i uddannelse.

Jeg skriver til dig i dag fordi vores drengeprojekt i Kirgisistan lige nu er i en desperat situation. De mangler midler for at kunne hjælpe Timur og de andre drenge videre i livet.

Gaver fra Dansk Europamissions givere har tidligere hjulpet Timur og andre drenge til at få tryghed og omsorg samt et sted at bo for en tid.  Men lige nu er der bare ikke flere midler til rådighed, og derfor skriver jeg dette brev.

Det er så afgørende at disse drenge ikke lades i stikken nu hvor deres fremtid formes.  Uden kærlighed og opbakning samt støtte til et sted at bo risikerer Timur at ende på gaden – der hvor han engang gik rundt med sin mor uden nogen fremtidsudsigter.

Med venlig hilsen

Henrik Due Jensen

PS.:  Tak for din gave til drenge som Timur.  Din gave vil betyde at Timur og andre udsatte drenge fortsat kan få omsorg, et trygt sted at bo og hjælp videre i livet til en uddannelse. Selvom Timur og de andre drenge er adskilt fra deres forældre og fortiden har sat sine spor – så kan din hjælp være med til at sikre at han ikke ender på gaden nu uden nogen fremtidsudsigter.