Sri Lanka

Ikke-kategoriseret

Folkemængde hældte komøg ud over kristne

Af Redaktionen

Del artikel

Omkring kl. 18.15 d. 20. november tiltvang en gruppe på 15 mennesker ledet af en buddhistisk munk sig adgang til det område, hvor en gruppe kristne mænd, kvinder og børn var i gang med at fejre gudstjeneste. De angreb pastoren, nogle medarbejdere og medlemmer af menigheden og ydmygede dem ved at hælde komøg ud over dem. De smadrede også møbler og andet inventar. Buddhistmunken truede pastoren og menigheden med død og ildspåsættelse, hvis de ikke holdt op med at mødes til tilbedelse.

Den 20. november

Der blev indgivet klage til politiet i Kottawa samme dag. De blev bedt om at møde op den næste dag, d. 21. november. Men da de mødte op på politistationen, fik de at vide, at den vagthavende betjent var optaget, og at de skulle komme igen dagen efter, d. 22. Den 22. blev de igen bedt om at komme igen dagen efter, d. 23., eftersom dem, der var blevet klaget over, ikke var til stede.

Den 23. november

Da pastoren ankom til politistationen d. 23. november, var der mødt en gruppe buddhistmunke op sammen med en stor folkemængde og en advokat, der skulle repræsentere dem. Viceinspektøren for politiet i Homagama Syd tog sagen op. Han rådede dem til ikke at gribe til voldelige metoder, og alle de anklagede fik lov til at gå. Pastoren fik besked på at holde op med at afholde gudstjenester.