Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Salafister håner kopternes afdøde leder

Byge af fornærmelser mod den afdøde pave viser tydeligt salafisternes fjendtlighed over for de kristne.

Samtidig med at kristne overalt i Egypten sørger over tabet af den koptiske pave Shenouda III tidligere på ugen, udsender islamistiske ledere fra den salafistiske bevægelse en byge af fornærmelser mod den afdøde leder af den koptisk-ortodokse kirke. De kalder ham “de vantros leder” og takker Gud for hans død.

De voldsomme udmeldinger indikerer hvor fjendtligt salafisterne, som nu udgør 20 procent af Egyptens parlament, er indstillet over for de kristne. En fremtrædende salafistisk lærer, Sheik Wagdy Ghoneim, har på sin facebook-side udsendt en optagelse hvor han fejrer pavens død. “Vi jubler over at han er blevet tilintetgjort. Han er gået til grunde”, udtalte Ghoneim søndag d. 18. marts, dagen efter at Shenouda var afgået ved døden i en alder af 88 år. “Må Gud få sin hævn over ham i Helvedes flammer – han og alle som følger hans vej.” Efter at Ghoneim havde offentliggjort denne udtalelse, fulgte adskillige andre hans eksempel og udsendte den ene fornærmelse efter den anden i løbet af ugen.

mournersOverhovedet for det episkopale og anglikanske bispedømme Egypten, Nordafrika og Afrikas Horn, biskop Mouneer Anis, sagde at det at fornærme nogen efter deres død bliver anset som noget af det allermest uforskammede man kan gøre i Mellemøsten. Anis, som var en nær ven af paven, kommenterede hændelserne og sagde at de var “meget bedrøvelige”. Langt de fleste muslimer i Egypten deler ikke Ghoneims holdninger. Lederen af det Muslimske Broderskab, den største islamiske gruppering i landet, udsendte en udtalelse hvori han udtrykte sin medfølelse i forbindelse med den koptiske paves død.

Kilde: Compass Direct