Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Lilia fik en tryg base på Egehuset

Børnehjemsbarnet Lilia hørte om Egehuset, da hun besøgte sin døende mor på sygehuset.

Lilia fik en tryg base på Egehuset

Egehuset i Bisjkek

Siden 2011 har Dansk Europamissions forbedere og givere støttet, at lokale kristne i Kirgisistan kan hjælpe tidligere børnehjemsbørn. Når pigerne fylder 16 år, kan de ikke længere bo på statslige børnehjem. Nogle har ingen familie de kan bo hos, og Egehuset i Bisjkek samler dem op.  

En af de piger, der bor der nu, er Lilia. Hun fortæller: Jeg hedder Lilia Filippova og er 18 år gammel. Jeg er født i Bisjkek og boede hos min mor til jeg var fem år gammel. Jeg har aldrig kendt min far.” 

“På grund af min mors alkoholmisbrug kom jeg på børnehjem, da jeg var seks år og boede der i to år. Da jeg var otte år gammel, blev jeg flyttet til et andet børnehjem, hvor jeg gennemførte første klasse. Da jeg var 11 år, fik min mor frataget forældremyndigheden over mig og jeg blev sendt til et andet børnehjem, hvor jeg boede fra jeg var 11 til jeg blev 16 år.” 

Kort tid efter tiden på børnehjemmet hørte Lilia, at hendes mor lå for døden med kræft. Da hun besøgte sin mor på sygehuset, kom hun i kontakt med en kvinde, der behandlede hendes mor. Denne kvinde fortalte hende om Egehuset, hvor hun nu bor. På denne trygge base får Lilia ro til at tage en uddannelse og blive klar til voksenlivet. Lilia drømmer om at komme på universitetet og læse engelsk.   

Pigerne har både muslimsk og russisk baggrund. På Egehuset er der en gang om ugen frivilligt bibelstudie for de af pigerne, der ønsker det. 

Støt nu