Pastor Alimjan har brug for forbøn

NB! Kampagnen er afsluttet, da Alimjan blev løsladt den 23. marts 2023 efter at have udstået sin fængselsdom.

Af sikkerhedshensyn er det i øjeblikket ikke muligt at indføre breve til Alimjan i fængslet. Vi opfordrer derfor til forbøn for Alimjan og hans familie.

Alimjans hustru Gülnur har enkelte gange fået lov til at besøge sin mand i fængslet. Deres søn nåede at lære at sige “far”, inden Alimjan blev taget fra dem. Når sønnen kalder på sin far, kommer han ikke. Mor og søn beder om, at de må få Alimjan tilbage.

Alimjan er uighur. Uighurerne er et tyrkisk mindretal i den vestlige Xinjiang-provins i Kina, hvis befolkning hovedsageligt er sunni-muslimer. Alimjan konverterede i 1995 fra islam til den kristne tro og var præst for en voksende menighed, før han blev fængslet. Der er meget få kristne blandt uighurerne, og de få der er, bliver forfulgt langt mere end kristne i den østlige del af Kina, som i de senere år har oplevet en stigende grad af frihed til at praktisere deres tro.

I 2007 lukkede politiet det udenlandske firma, som Alimjan arbejdede for og anklagede ham for at bruge firmaet som et dække for at “prædike kristendom.” Han blev sigtet i januar 2008 for at være til fare for statens sikkerhed og anholdt 20. februar 2008, anklaget for “opfordring til løsrivelse” af Xinjiang-provinsen fra Kina samt for at have “lækket statshemmeligheder.” Han fik den højest mulige straf på 15 år.

Familie, venner og kolleger siger, at Alimjan er en loyal borger uden adgang til statshemmeligheder, og at fængslingen skyldes hans kristne tro og samarbejde med udenlandske kristne.

NB! Nedenstående kampagne er på pause, da det i øjeblikket ikke er muligt at indføre breve til Alimjan.

Et brev vil være til stor opmuntring for ham. Han afsoner dommen, blot fordi han frimodigt bekender sin tro på Jesus og lever den ud i praksis.

1. Klik her for at downloade brevet

2. Skriv evt. en lille personlig hilsen til ham. Den må ikke være kritisk over for Kina.

3. Underskriv brevet.

4. Send det til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV. Så videresender vi det til fængslet.

Klik her for at læse brevet på dansk…