Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Covid-19 er en stor udfordring for Sri Lanka

Covid-19 er stor en udfordring for Sri Lanka. Mange daglejere, kristne såvel som ikke-kristne, kæmper med at forsørge sig og deres familier under nedlukningerne. Sri Lanka kæmper med en høj udlandsgæld og det er derfor begrænset hvor meget regeringen kan gøre for de ramte. 

Krisen er dog også en mulighed for kirken for at vise kærlighed og omsorg til nødstedte. Kirken kan på en praktisk måde demonstrere Guds kærlighed og håbet i troen på ham – midt under pandemien. 

En af dem der har fået hjælp er AjithHan fortæller: – Jeg er præst og vil først og fremmest gerne benytte denne mulighed for at takke Gud, der nærer os og har sendt os mange velsignelser. Han sørger for, at vi har alt, hvad vi behøver. Det er jeg i sandhed taknemmelig for. Han har brugt Evangelisk Alliance i Sri Lanka (Dansk Europamissions samarbejdspartner, red.) til at sørge for så mange præsters behov. Må Gud selv velsigne jer og jeres tjeneste, som er trådt til og har hjulpet og sørget for præsterne 

Særligt i små landsbysamfund er der skepsis mod kristne. Denne modstand kan komme til udtryk gennem diskrimination og chikane mod præster – og i nogle tilfælde angreb på kirker. Men når landsbyboerne ser, at kristne rækker ud til de allermest udsatte, kan modviljen blive nedbrudt. Der kan blive bygget bro fra kirken og til lokalsamfundet.  

En af dem der har mærket kristnes omsorg, er Achmed Salim. Han er fra Kotikawatta, er fra landets muslimske mindretal og arbejder som murerassistent. På grund af covid-19 og nedlukningen, har han mistet sin indtægtskilde. Derudover er to af hans familiemedlemmer syge med kræft, og han er den eneste forsørger. Han blev utroligt glad og opmuntret, da vor samarbejdspartner besøgte ham og uddelte tørvarer. 

Roshini bor i Galle, et kystområde i Sri Lankas sydlige provins. Hendes mand kæmper med narkotikaafhængighed. Som resultat deraf er familien i meget svære økonomiske problemer med meget lille indtægt. Hun har to børn. På grund af krisen har hendes mand, som er daglejer og eneforsørger for familien, ingen indtægt. Da hun modtog hjælpepakken, fortalte Roshini, hvor utroligt svært det havde været for hende at finde en måde at forsørge sine børn på. Hun udtrykte sin store taknemmelighed for den hjælp, hun har modtaget i denne svære tid. 

Vor samarbejdspartner, Evangelisk Alliance i Sri Lanka, har i første omgang spurgt om hjælp til 1000 nødhjælpspakker, som vil kunne give mad til omkring 4000 mennesker. Nødhjælpspakkerne består af tørmadvarer, koster 123 kroner per styk og kan give mad til en udsat familie på Sri Lanka i omkring 2-3 uger. 

Tak om du vil bede for kirken på Sri Lanka – om at Gud må styrke de kristne i denne tid. Bed om at covid-19 ikke skal være en hindring, men i stedet et trappetrin, som kirken kan træde på, og gå fremad – den kan bringe håb og opmuntring til endnu flere udsatte. 

Støt nu