Blog: Korset viser forskellen på islam og den kristne tro 

Hvad er egentlig forskellen på islam og den kristne tro? Der kan gives mange svar på dette spørgsmål, men én forskel er i forståelsen af

Af Samuel

Del artikel

Hvad er egentlig forskellen på islam og den kristne tro? Der kan gives mange svar på dette spørgsmål, men én forskel er i forståelsen af tilgivelse. Ifølge surah 24:22 i Koranen er Allah tilgivende og barmhjertig, hvilket ligefrem kunne lyde som noget, der kunne stå i Bibelen. Men det er et paradoks inden for islam, at tilgivelse er mulig, når Allah samtidig er retfærdig. For hvordan kan det være retfærdigt at tilgive synd, uden at det har nogen konsekvens for den, der har begået den?

I kristendommen kommer tilgivelse derimod til udtryk ved, at en frelser har taget den retfærdige straf for menneskets synd. At synden blev udslettet, da Jesus ofrede sig. 

Ifølge islamekspert og tidligere generalsekretær i Dansk Europamission, Henrik Ertner Rasmussen, er Guds nåde og barmhjertighed i kristendommen langt mere radikal end i islam, fordi Jesus med sin død udtrykker den som en kærlighed, som er ufortjent, fordi menneskene ikke ville vide af den. Jesus har slettet det afgrundsdybe skel mellem os og Gud. 

Det er grundlaget for tilgivelse i Bibelen. I 1. Johannesbrev 4:10 står der: Deri består kærligheden: ikke i at vi har elsket Gud, men i at han har elsket os og sendt sin søn som et sonoffer for vore synder.

Tak til alle, der står sammen med de forfulgte, men frimodige kristne i Mellemøsten og Centralasien og sikrer, at endnu flere kan opleve Guds kærlighed ved tro på Jesus Kristus.

Støt Dansk Europamissions arbejde