Blog: Frygten for forfølgelse må ikke stoppe missionen

Jeg er blevet stoppet for en tekst i Apostlenes Gerninger de sidste par uger. Der står sådan her: ”De (apostlene red.) forlod så rådssalen, glade

Af Redaktionen

Del artikel

Jeg er blevet stoppet for en tekst i Apostlenes Gerninger de sidste par uger. Der står sådan her: ”De (apostlene red.) forlod så rådssalen, glade for de var blevet anset for værdige til at blive vanæret for Jesu navns skyld.” (ApG 5,41)

Det jødiske råd har arresteret apostlene, fordi de fortæller om Jesus til højre og venstre i Jerusalem. Sagen ender med, at apostlene bliver pisket – men det rører dem ikke. Faktisk er de bare glade for det, for de er blevet pisket for Jesu navns skyld. Apostlene bar deres forfølgelse som et adelsmærke, og det gør mange forfulgte kristne også i 2019. Forfølgelse er ikke noget, de opsøger og stræber efter, men de ved, at det rammer dem, der følger Jesus.

VI får jævnligt beretninger fra Dansk Europamissions kontakter i Mellemøsten og Centralasien. De fortæller om pressede kristne, der arresteres, retsforfølges eller hvis kirker lukkes. Det er hård læsning, når kristne brødre og søstre sættes i fængsel for deres tro. Men det er også opmuntrende at læse, at de i deres bedeforespørgsler ofte også beder om forbøn for regeringsmagterne, og om at deres ikke-troende venner, familie og landsmænd må møde Jesus. Forfølgelsen er et vilkår, og de kristne beder om, at den må blive brugt til at nå flere med evangeliet.

I Danmark kan det være svært at bære forfølgelsen som et adelsmærke, men måske skal vi blive bedre til at se, forfølgelsen som et vilkår og ikke noget, vi for alt i verden skal kæmpe for at undgå.

Frygten for forfølgelse må i hvert fald ikke stoppe os fra at fortælle mennesker om Jesus. For mennesker har brug for evangeliet – og så er forfølgelsen på kort bane en pris, der er værd at betale.

I Dansk Europamission vil vi gerne formidle alt det, som den forfulgte kirke kan lære kristne danskere. Derfor vil vi hver anden uge skrive et lille blogindlæg om en kristen pointe, som kan inspirere, opmuntre og udfordre dig. Ugens indlæg er skrevet af Manfred, der er udviklingskonsulent i Dansk Europamission.