Blog: Covid-19 forøger muslimers frygt for helvede

I udviklingslande rammer covid-19 væsentligt hårdere end i Danmark. Det danske velfærdssystem strækker et dagpenge- og kontanthjælpsnet ud under afskedigede, og en række statslige hjælpepakker forsøger at

Af Samuel

Del artikel

I udviklingslande rammer covid-19 væsentligt hårdere end i Danmark. Det danske velfærdssystem strækker et dagpenge- og kontanthjælpsnet ud under afskedigede, og en række statslige hjælpepakker forsøger at holde hånden under dansk erhvervsliv, som er en forudsætning for velfærden.

I flere lande i Mellemøsten og Centralasien har regeringerne ikke i samme omfang sådanne muligheder, og indbyggerne er i højere grad overladt til sig selv i krisen –f.eks. hvis de bliver arbejdsløse som følge af nedlukning. 

Allerede før virusudbruddet støttede Dansk Europamissions givere udsatte i en række lande, og dette arbejde er naturligvis forsat, men også videreudviklet i denne tid

I den muslimske verden rammer coronavirussen ikke kun mennesker på deres levebrød, men også på et langt dybere niveau. Modsat kristne har muslimer ikke frelsesvished. De ved ikke, om de kommer i himlen eller helvede, når de dør. De tror, at der på deres skuldre sidder to engle, Raqib til højre, der nøje overvåger og nedskriver gode intentioner, ord og gerninger, mens Atid sidder til venstre og nedskriver onde ditto. På dommedag fremlægges oversigterne med alle deres intentioner, ord og handlinger for Allah. Hvis der er flest gode gerninger, kommer muslimen i himlen, og hvis der er flest synder, i helvede. Dog kan Allah vise barmhjertighed, men det er ikke sikkert, han gør det. Denne læresætning i islam under afsnittet om englene – “kirâmankatibîn betyder, at mange muslimer tænker på, hvor de skal tilbringe evigheden.

Når døden bliver nærværende, som den gør i denne tid, forøges muslimers frygt for at komme i helvede. Det kan være en af årsagerne til, at vi i denne tid hører meldinger om en stigende interesse for troen på Jesus, som har beredt en plads i himlen til alle, der tror på ham. Vi hører, at mennesker i isolation har god tid til at se kristent tv,ligesom flere end ellers stiller spørgsmål til Dansk Europamissions samarbejdspartnere via sociale medier.

Gud bruger ikke kun kirken til at opfylde menneskers praktiske behov, men også til at formidle ordet om,at Jesus på korset sonede verdens synd, og at vi ved tro på ham kan få evigt liv i himlen og opleve Guds kærlighed – af nåde aleneDette budskab er lindrende for mennesker, der tidligere har levet i frygt for døden.

Hjertelig tak til alle der i denne tid beder for den muslimske verden og står sammen med forfulgte, men frimodige kristne, som rækker ud til mennesker i fysisk såvel som åndelig nød.