”Stedet hvor den levende Gud ser mig!”  

”Stedet hvor den levende Gud ser mig!”  Første Mosebog 15.11,14: Og Herren sagde til hende: Se, du er med barn; du skal føde en søn

Af Palle Flyger

Del artikel

”Stedet hvor den levende Gud ser mig!” 

Første Mosebog 15.11,14: Og Herren sagde til hende: Se, du er med barn; du skal føde en søn og give ham navnet Ismael, for Herren har hørt din lidelse. Hun kaldte brønden Beer Lahaj Roi: stedet hvor den levende Gud ser mig

For de fleste muslimer er Hagar og Ismael en vigtig del af deres åndelige stamtræ. 

Hagar, som vi møder i 1. Mosebog kapitel 15, kæmpede en ulige kamp og måtte flygte fra undertrykkelse og vold i hjemmet. 

Rundt omkring i den muslimske verden findes mange kvinder som Hagar. Lige fra kvinderne i Iran, som protesterer over regimets overgreb, til kvinder som oplever undertrykkelse, udnyttelse og sågar vold i hjemmet. Disse overgreb er grundet i en tolkning af islamiske religiøse skrifter, som retfærdiggør, at kvinden udsættes for uværdig behandling. 

Det lykkes for nogle af Hagars døtre i dag at få hjælp igennem kristne i den muslimske verden, der reagerer som Jesus gjorde, og hører Hagars døtres lidelse. 

I september var jeg i Centralasien, hvor kristne kvinder med muslimsk baggrund fortalte mig: ”Vi havde bedt moskeen om hjælp, men de ville ikke høre om vores lidelser. I kristne blev sendt af Gud som svar på vores råb til ham om hjælp!” 

De fortalte videre: ”Vi lærte, at den levende Gud har hørt og set vores lidelser, og som Hagar ved brønden, så taler han vores sprog!” Lyt godt efter! Er der et råb om hjælp fra din muslimske nabo, når du læser dette? Jesus hørte og så Hagars lidelse. I dag bruger Gud kristne i den muslimske verden til at dele Hans kærlighed i Jesus med dem.

Hjertelig tak for din forbøn for deres arbejde.