Kristne fra Centralasien: Hvad siger Jesus? 

Da jeg i sin tid læste teologi, havde jeg en studiekammerat, der fra tid til anden kunne komme med et klap på skulderen og spørge,

Af Anders Graversen

Del artikel

Da jeg i sin tid læste teologi, havde jeg en studiekammerat, der fra tid til anden kunne komme med et klap på skulderen og spørge, ”Nå Anders, hvad siger Jesus til dig i dag?” Midt mellem hebraiske gloser og middelalderens kirkehistorie kunne spørgsmålet en mandag formiddag næsten være lidt angstprovokerende, for ja, hvad siger Jesus lige der midt i hverdagen? 

Men spørgsmålet er godt, for det er med til at holde fokus! Det er hverken den nyeste amerikanske YouTube-prædikant eller én bestemt teolog fra en af de forskellige kirkeretninger, der som sådan er vigtig at spørge til. Nej, hvad siger Jesus? Det er det vigtige. 

I marts i år var jeg med til en hemmelig samling med en række præster og ledere fra kirken i Centralasien. Desuden var jeg for to år siden i ét af de centralasiatiske lande, hvor Dansk Europamission har en række projekter. Her mødte vi brændende kristne, her mødte vi stor kærlighed til bibelordet, og her mødte vi levende bedemøder. Det var hverken regeringens begrænsninger eller det skrabede budget, der satte dagsordenen, men i stedet spørgsmålet: Hvad siger Jesus?

Der er dage, hvor jeg har brug for at høre, at jeg må komme til Jesus og kaste alle mine byrder til ham, for hos ham kan jeg finde hvile midt i slid og utilstrækkelighed (Matt 11,26). Andre dage kan jeg frimodigt gå ud til dagens opgaver med ordene ”Intet er umuligt for Gud” (Luk 1,37), for det er ikke i mig selv, styrken skal findes. Dagene er forskellige, men lad os dagligt søge og finde vejledning og styrke til dagligdagen hos Jesus. 

Anders Graversen er sognepræst i Kingos Kirke på Nørrebro i København og formand for Dansk Europamission.