Elsk din næste som dig selv

”Du skal elske din næste som dig selv.” Sådan siger Jesus i Markusevangeliet kapitel 12. Jeg har altid kendt dette skriftsted, men for nylig fik jeg øjnene op for, hvilken kraft der ligger i disse ord.

Af Jonas Mølgaard

Del artikel

Du skal elske din næste som dig selv.” Sådan siger Jesus i Markusevangeliet kapitel 12. Jeg har altid kendt dette skriftsted, men for nylig fik jeg øjnene op for, hvilken kraft der ligger i disse ord.

På en rejse til lande i Centralasien mødte jeg rigtig mange kristne, som må leve under forfølgelse fra både myndighederne og deres medmennesker. Til trods for dette har jeg virkelig oplevet en kærlighed til de mennesker, de kristne færdes mellem i landet, og mange kirker gør et stort diakonalt arbejde for netop at kunne sprede kærlighed til folk, som ikke kender Kristus.

I en samtale med en af præsterne gik det pludseligt op for mig, hvilke følgevirkninger det har at elske de mennesker, man færdes mellem. Gennem arbejdet i kirken skaber de en relation til de mennesker, de hjælper. De forfulgte kristne ønsker ikke kun at hjælpe, men derimod ønsker de fælleskab og relationer til deres næste. Gennem disse relationer skabes en taleret i menneskers liv, fortæller pastoren: Hvis ikke vi opnår en relation først, er der ingen, der vil høre på os. Det er altså gennem kærlighed til vores næste, at mange kan møde Jesus. Ved at afspejle Jesu kærlighed, fører det flere til ham.

Det får mig til at spørge: Hvor har vi taleret ind i vores medmenneskers liv? Og hvordan kan vi afspejle Jesu kærlighed til vores næste i Danmark?

Jonas er studentermedhjælp i Dansk Europamission.