Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Kristen skole og mange kirker brændt

Dansk Europamission søgte midler til skolen af Danida, administreret af det der nu hedder Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde, ligesom Dansk Europamissions givere støttede. Skolen blev glædeligvis ikke brændt ned, men der er skader der skal repareres og vægge der skal renses og males.

Af Redaktionen

Del artikel

21 kirker i Pakistan er blevet brændt ligesom der blev sat ild til en skole i Faisalabad. Dansk Europamission søgte midler til skolen af Danida, administreret af det der nu hedder Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde, ligesom Dansk Europamissions givere støttede. Skolen blev glædeligvis ikke brændt ned, men der er skader der skal repareres og vægge der skal renses og males.

Der er nu massivt med politi om kirker for at forhindre yderligere angreb og ildspåsættelser. Dette er på den ene side positivt, men på den anden side kommer politibeskyttelsen for sent. Der er ligefrem rapporter om tilfælde, hvor politiet så passivt til angreb på kristne.

Ifølge BBC er 100 arresterede for ildspåsættelse og angreb på kristne.

Årsagen til angrebene er påstande om, at kristne har krænket koranen.

Dansk Europamissions givere har siden 2005 sikret, at tusindvis af fattige kristne piger er kommet på syskole, hvor de er blevet udrustet til at starte egen virksomhed. Ligeledes er der grundlagt to skoler, med støtte fra DANIDA, administreret af det der nu hedder Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde.

Hjertelig tak om du vil bede for Pakistan.