Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Bed for Iran

Over hele Iran demonstrerer unge iranere, og de løber herved en stor risiko.

Af Anna Aalbæk

Del artikel

Over hele Iran demonstrerer unge iranere. Iranerne løber herved en stor risiko. De risikerer fængselsstraffe, eller endda at dø, og når de alligevel vover at løbe denne risiko, er det udtryk for stor desperation og frustration.

Demonstrationerne er foranlediget af begivenhederne den 16. september, hvor 22-årige Mahsa Amini mistede livet i det iranske moralpolitis varetægt. Mahsa Amini var blevet arresteret efter anklage om, at hun ikke havde båret sin hijap efter lovens anvisninger.

Ifølge vores iranske samarbejdspartner skal demonstrationerne ses i lyset af iranernes generelle utilfredshed med det iranske regime, der styrer landet i overensstemmelse med islamisk lov. Iranerne ønsker forandring: “De unge ved at regimet er løgnagtige, bedragere og korrupte”, fortæller han. “Unge iranere er desillusionerede”.

I en undersøgelse fra 2020 foretaget af den hollandske, uafhængige forskningsenhed GAMAAN, kommer den generelle kritik af styret også til udtryk. 68% af populationen mener, at religiøse forskrifter bør ekskluderes fra den nationale lovgivning, uanset om flertallet i parlamentet er troende, og helt konkret er 72% af populationen eksempelvis imod påbuddet om at bære hijab i det offentlige rum.

Ifølge vores samarbejdspartner har der i længe været opstand blandt befolkningen, men et oprør er altid brutalt blevet nedkæmpet af styret. “Denne gang er vreden så stor, at jeg tror, at det vil blive ved”, vurderer han.

Tak om du vil bede for landet i denne brydningstid. At Gud må røre indbyggerne, regeringen og udruste kirken til at formidle Guds kærlighed i Jesus i en tid som denne.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter