Iran

Kristen samvittighedsfange, Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Iranske kristne beder om forbøn for Fariba Dalir

I Iran kan kristne komme i fængsel for at praktisere sin tro. En af disse kristne er Fariba Dalir, som er blevet idømt to års fængsel for at oprette og lede en kirke.

Af Redaktionen

Del artikel

Iranske kristne spørger, om vi vil bede for Fariba Dalir, da hun afsoner en to års fængselsdom for at “handle imod den nationale sikkerhed ved at etablere og lede en evangelisk kristen kirke.”

I juli 2021 arresterede agenter fra den iranske revolutionsgarde (IRGC) Fariba i Teheran sammen med fem andre kristne konvertitter – inklusive hendes kommende mand, Soroush. Det skriver Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

Fariba blev holdt i isolation i 38 dage og blev derefter flyttet til Shahr-e Rey (Qarchak) fængsel. Hun blev løsladt den 18. november efter at have stillet en kaution på 600 millioner tomans (ca. 22.000 USD på det tidspunkt). Soroush og en anden konvertit blev også tilbageholdt i isolation i henholdsvis 38 og 20 dage, før de blev overført til Greater Teheran-fængslet. De blev løsladt i oktober efter hver at have betalt en kaution på 300 millioner tomans (ca. 11.000 USD). De andre tre konvertitter, inklusive en 17-årig, var blevet løsladt efter 10 dages tilbageholdelse.

Fariba, Soroush og tre andre mødte op for dommer Afshari i den 26. afdeling af den revolutionære domstol i Teheran i november. Fariba blev oprindeligt idømt fem års fængsel, men dette blev reduceret til to, da dommeren fejlagtigt havde antaget, at hun tidligere var blevet straffet.

Soroush og de tre andre kristne blev hver idømt 10 måneders fængsel, men på grund af tid, der allerede var brugt i tilbageholdelse, fik de hver især lov at betale en bøde på fem millioner tomans (ca. 250 USD) for at undgå at afsone yderligere fængsel.

Fariba og Soroush giftede sig kort efter Faribas betingede løsladelse i november.

Den 16. april hengav Fariba sig til Evin-fængslet for at begynde sin fængselsstraf.

Iranske kristne spørger, om vi konkret vil bede for følgende:

  • Gud vil styrke og opmuntre Fariba, og hun vil bringe Guds lys og kærlighed til de andre kvinder i Evin-fængslet
  • Gud vil opmuntre Soroush og de andre kristne, som er venner af Fariba
  • De iranske myndigheder vil stoppe forfølgelsen af ​​kristne konvertitter og andre religiøse samfund i Iran ved at kriminalisere deres samling i hjem til bøn og tilbedelse

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter