Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Iranske kristne anmoder om bøn for tre kristne, som er blevet indkaldt til fængsel for at afsone tre års fængsel 

Af Jonas Mølgaard

Del artikel

Den 11. november 2020 ransagede iranske efterretningsagenter Milad Gourdazi, Amin Khaki og Alireza Nourmohammadis hjem og derudover også adskillige andre konvertitters hjem. De konfiskerede bibler, mobiltelefoner og computere. Ingen blev arresteret, men konvertitterne blev ved med at blive udsat for chikane og blev beordret til at afholde sig fra kristne aktiviteter – hvilket de nægtede at gøre.

I juni fik Amin, Milad og Alireza hverfem års fængselsstraf for “propaganda, der opdrager på en afvigende måde i strid med islams hellige religion” og idømt bøder på 40 millioner tomans (ca. 1.600 USD). Den 25. august blev dommene stadfæstet efter anke, men fængselsstraffene blev reduceret til tre år hver.

Et indledende retsmøde i september blev udsat på grund af et yderligere retsmøde, der var fastsat til den 16. december. De tre er dog nu blevet informeret om, at deres tilstedeværelse ikke er påkrævet ved den høring og de er beordret til at melde sig den 10. november for at begynde at afsone deres straf.

Der anmodes forbøn om at:

  • Gud vil opmuntre og styrke Milad, Amin og Alireza, når de forbereder sig på at komme i fængsel på grund af deres kristne tro.
  • Gud vil give sin fred til deres familier og sørge for dem under hele fængselsstraffen.
  • Høringen den 16. december vil forløbe godt, og konvertitterne vil være berettiget til tidlig løsladelse.
  • De iranske myndigheder vil stoppe med at forfølge religiøse minoriteter for fredelige udtryk for deres tro.

    Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter