Tyrkiet

Mediemission

Fem historier om tyrkere, der kom til tro på Jesus gennem kristne programmer på tv og sociale medier

Et opfølgningsteam sidder klar til at besvare spørgsmål og hjælpe de åndeligt søgende. Her er vidnesbyrd fra nogle af de mange mennesker, der kontakter teamet.

Af Redaktionen

Del artikel

Tv-seer tilgav seksuelt misbrug i sin barndom

Mehmet og jeg var ulykkelige lige fra den dag, vi blev gift. Vi havde så mange helbredsproblemer, og lægerne kunne ikke hjælpe os, selvom de forsøgte forskellige behandlinger. Vi fik en datter og senere også en søn, selvom hverken min mand eller jeg ønskede os børn. Vi følte os ikke klar til det. Vi var meget ulykkelige. For at dulme smerten gled vi begge langsomt ind i et misbrug af alkohol og stoffer.

Men her er de gode nyheder: Min mand og jeg har begge oplevet frelsen i Jesus Kristus! Efter alle de år er vi blevet helbredt psykisk, og Jesus har fjernet vores længsel efter stoffer.

Som barn blev min mand seksuelt misbrugt af en slægtning. Men Jesus har fyldt Mehmet så stærkt med sin kærlighed, at han en dag erklærede: Jeg har tilgivet ham! Jeg føler ikke længere smerten. Det vil jeg fortælle ham! Og det gjorde han. Faktisk havde min mand for år tilbage i detaljer forklaret sin overgrebsmand om sine planer om at slå ham ihjel. Men efter at have mødt Guds rige og ufattelige kærlighed i Jesus, fortalte Mehmet ham nu, at hans hjerte i stedet var fyldt med tilgivelse og kærlighed, og at han ønskede, at deres forhold skulle genoprettes.”


Faktisk havde min mand for år tilbage i detaljer forklaret sin overgrebsmand om sine planer om at slå ham ihjel.


Opfølgningsteamet fortæller, at at Mehmet gerne vil dele sit vidnesbyrd på tv. Parret, som kommer fra det østlige Tyrkiet, har allerede startet en bibelstudiegruppe i deres hjem. Det var meget overvældende og stærkt for teamet, da det læste parrets historie første gang. Bed meget gerne for denne familie, at de må vokse i troen.

Nykristen tyrkisk familie lærer selv at læse i Bibelen

En medarbejder i opfølgningsteamet fortæller: Vi deler jævnligt bibelvers de sociale medier. Denne seer var en af dem, der responderede i håb om at komme i kontakt med troende. Han skrev: Vi ønsker at blive kristne. Vi svarede: Det er én ting at blive kristen, det er noget andet at kende Kristus. Til det svarede han: Lad os ikke skrive sammen – lad os tale sammen ansigt til ansigt.

Efter nogle gode samtaler tilbød jeg ham, at jeg kunne besøge ham og hans familie i Istanbul. Det gik han med til. To dage senere besøgte jeg dem sammen med to andre kristne. Tv-seeren, hans kone og deres 17-årige søn tog varmt imod os. De bød os også på noget at spise og drikke. Så spurgte vi dem: Hvad er jeres åndelige behov? Vi vil dele Guds ord med jer ud fra jeres behov.’ Da de havde fortalt om deres situation, anbefalede vi Første Mosebog kapitel 3, og vi gik sammen i gang med at gennemgå bibelteksten. Vores formål var faktisk at vise dem, at de på denne måde selv kunne studere Guds ord som familie. De fangede hurtigt ideen, og de var glade for denne form for bibelstudium. De foreslog selv, at de skulle gøre det hver uge – enten alene eller sammen med andre.

Kvinden er velsignet med en meget analytisk tankegang. Manden har rejst en del i udlandet og er i det hele taget velorienteret og skarpsindig. Sønnen er fordybet i studier og håber på at kunne komme på universitetet. Da vi skulle afsted, fortalte de os: Vi ønsker at kende Herren Jesus Kristus, og vi vil lade hans ord forandre os.’”

Akram tør nu offentligt gå i kirke – efter 10 år som kristen

”Jeg kom til tro på Jesus Kristus for ti år siden gennem jeres kanal. Nu er jeg klar til at starte en menighed sammen med andre troende i vores by. Og jeg mener en offentlig menighed. Jeres kanal har hjulpet mig til at vokse i alle de år. Jeres kanal har formidlet kontakten til dem, der nu hjælper mig med at tage dette store skridt.”

Gennem digitale medier kan søgende i sikkerhed få mere at vide om Bibelen.

Familien udstødte Hasim, fordi han blev kristen

”Jeg tog til min mors landsby. Det gør jeg indimellem for at hjælpe til med stort og småt. Men mine slægtninge havde hørt om min tro. De forhindrede mig i at komme til landsbyen, og de sagde, at jeg aldrig skulle komme tilbage. De sagde modbydelige ting om mig. Jeg bliver ved med at bede Gud om, at han vil åbne en dør, så jeg igen kan besøge min mors landsby.”

Aydin følte Guds fred i telefonen

”Før jeg begyndte at se jeres kanal, var mit liv noget rod. Men nu er jeg kommet på andre tanker. Jeg vil gerne forandre mig. Jeg håber, at de bøger, I har sendt, vil hjælpe mig på rette vej. Da I bad for mig i telefonen, følte jeg fred.”

Støt Tyrkiet: Kanal Hayat