Tyrkiet

Mediemission

Tyrkiske Atilla bragte skam over familien, da han blev kristen

Men familien er nu langsomt ved at acceptere hans valg

Af Michael Haahr

Del artikel

Og med støtte fra Dansk Europamissions givere er Atilla med i et projekt, hvor der produceres videoer af høj kvalitet om den kristne tro, som ses af mange unge tyrkere. Men han var på en lang vandring før han selv kom til tro. På et nyligt besøg i Tyrkiet fortalte han mig efter en frokost om sin trosrejse. 

Hvordan opdagede du kristendommen?

Som udgangspunkt var jeg skeptisk over min egen trosretning, islam. Jeg følte en mangel på mirakler i islam og begyndte derfor at søge efter andre religioner, som havde tydelige mirakler. Tro det eller ej, så var den første video jeg så en video fra bombningen af Hiroshima og Nagazaki. Alt var ødelagt, bortset fra én kirke. Det satte store spørgsmålstegn hos mig og herfra begyndte jeg at søge mere specifikt efter kristne mirakler.

Hvad gjorde du efter al din søgning?

Jeg gik til en gudstjeneste, fordi jeg havde læst noget om Helligånden. Jeg ville se den. Jeg fandt den dog ikke, siger Atilla med en munter stemme. I stedet hørte jeg en prædiken om Jesus. Jesus var et lam, men også hyrde. Gud, men samtidig menneske. Intet gav mening for migDerfor sagde jeg til mig selv: ”Jeg forstår måske ikke filosofien i kristendommen, men jeg kanobservere, at de kristnepå en eller anden måde varanderledes i forhold til andre mennesker, jeg havde mødt.

Du fandt ikke Helligånden, men fandt du andet?

Ja, men først efter noget tid. En præst fortalte mig, at jeg skulle komme til Jesus.
Var jeg ikke forvirret før, blev jeg det nu!Var Jesus nu også et sted man kunne komme til?! Efter gudstjenesten opsøgte præsten mig, og han spurgte om jeg ville komme til Jesus. Selvom jeg ikke helt forstod det, havde jeg lyst til det. Derfor snakkede vi i lang tid. Om lammet og fårehyrden. Om Jesus som Gud og menneske. Præsten var selv tyrker og kunne derfor forklare mig det ind i en tyrkisk kontekst.”

Og så kom du til Jesus – eller hvad skete der?

Ja! Præsten forklarede mig, at jeg kunne komme til Jesus ved at bede. Så vi bad. Præsten bad og jeg bad efter.Den aften, sammen med præsten, mærkede jeg ikke noget. Dog skete der noget ugen efter. En af mine muslimske venner opsøgte mig og sagde:”Atilla. Jeg så dig i en drøm. Du var snavset og var skuffet over dig selv, men du blev mødt af en mand, som kom ned fra himlen. Han gjorde dig glad og stolt. Han gjorde dig ren.”Jeg tog forvirret tilbage til præsten og forklarede ham, hvad min muslimske ven havde sagt til mig. Jeg fandt ikke nogen dybere mening med det. Da præsten hørte det smiledehan, for han forstod det godt: Jeg var blevet en kristen!

Meningen med, at det var en muslim, som havde fortalt mig, at jeg var blevet kristen, forstod jeg ikke. Så jeg definerede det sådan: Gud brugte den mest usandsynlige mand, en muslim, til at fortælle mig, at jeg var blevet kristen!

Hvordan reagerede din familie?

Da jeg blev kristen for 10 år siden, var min familie skuffet og vred. Jeg havde vanæret familien og bragt skam ind over dem alle. Det var svært, for mine nærmeste var chokerede og ville have mig til at frasige mig min tro på Jesus. Jeg var dog besluttet på at forblive kristen.
Som årene er gået har min far indset, at jeg tager min nye tro seriøst. Jeg vanærer dem dog stadig, blot fordi jeg ikke er muslim, men langsomt accepterer de mig. Jeg bestræber mig på at gøre godt, for at vise dem, at jeg elsker dem uanset hvad.

Deler du din tro med andre?

I starten fortalte jeg alle på min vej, at Jesus var virkelig! Alle skulle vide, at Jesus var levende! Dog indså jeg, at det ikke virkede og begyndte at lave amatør-videoer. Jeg filmede mine venners omvendelseshistorier på forskellige stederDet var en fed tid, men heldigvis arbejder jeg i dag mere seriøst med detJeg arbejder med at udbrede evangeliet blandt tyrkiske unge via videoer på nettet, bl.a. Youtube, som tyrkiske unge finder interessante. Det er et spændende arbejde til Guds ære, slutter Atilla.

Hjertelig tak til alle der støtter produktion af kristent tv til Tyrkiet.

Støt Tyrkiet: Kanal Hayat