Yemen

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Kirken i Yemen giver nødhjælp til udsatte i det krigshærgede land 

Af Samuel

Del artikel

FN kalder borgerkrigen i Yemen for verdens værste katastrofe, mens andre måske lige så rammende taler om den glemte krig, der ikke får så meget mediedækning som andre af verdens brændpunkter.

Yemen var allerede før borgerkrigen, som begyndte marts 2015, et af Mellemøstens fattigste lande, og adgangen til rent vand var begrænset. Efter godt fire års borgerkrig er 7 millioner yemenitter underernærede, 74 % har ikke adgang til rent vand, og flere end 120.000 mennesker fik konstateret kolera i det første kvartal af 2019.

Midt i krigens mørke bringer kirken dog lys og opmuntring til landets borgere. De kan opleve forfølgelse og diskrimination, fordi de er kommet til tro på Jesus, men han er dem nær og udruster dem ved Helligånden til at vise kærlighed og række ud til mennesker i nød.

En lokal indfødt kirkeleder udtaler: ”Det, der sker nu, er det, der står i Guds Ord: ’Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud’. Ja, det billede, vi ser lige nu, er et billede af krig og bekymringer og problemer og lidelser, men det andet billede bag ved det, er Guds velsignelse. Guds kraft virker i dette samfund i disse omstændigheder”.

Hjælpen når ikke kun kristne, men også landets andre indbyggere og består af madpakker med hvedemel, sukker, madolie, bønner og salt. Desuden uddeles regnvandsanlæg samt filtre, så regnvand kan opsamles og renses, så det kan drikkes og bruges til madlavning og vask, så hygiejnen forbedres. 

Krisen i tal:

80% af befolkningen lever under den internationale fattigdomsgrænse
74% af befolkningen har ikke adgang til rent drikkevand
7 millioner mennesker er underernærede
10 millioner mennesker er kun et lille skridt fra sult og hungersnød
124.493 personer fik konstateret kolera i første kvartal af 2019

Støt Yemen: Nødhjælp til kristne og andre minoriteter