Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Hvordan går det løsladte Farshid?

Mange danskere har trofast bedt for Farshid Fathi og fulgt hans sag

Af Samuel

Del artikel

Engang holdt jeg et oplæg i en menighed, og til kaffen spørger en kvinde til Farshid – og fortalte tydeligt berørt, at hun bad for ham hver dag. Der er mange danskere som denne kvinde, der har bedt for Farshid Fathi.

Farshid var leder i undergrundskirken i Iran og blev derfor fængslet 1. juledag 2010 og idømt seks års fængsel. Siden blev der lagt et år oven i straffen, til trods for at han var en mønsterfange. Han tilbragte hele det første år af afsoningen i det frygtede rum 209, hvor han var låst inde i isolation i Evin-fængslet i Teheran. Han sad i Evin-fængslet indtil august 2014 og blev siden overflyttet til Rajai Shahr-fængslet i Karaj, omkring 60 km vest for Teheran. I dette berygtede fængsel sad Farshid i over elleve måneder sammen med farlige kriminelle, selvom han som politisk fange ikke burde have været anbragt der. Han fik dispensation og blev løsladt den 21. december 2016. En måned senere flyttede han til Tyrkiet.

Farshid har stadig brug for forbøn

Farshid har i øjeblikket virkelig brug for forbøn. Siden sin løsladelse har han siddet fast i Tyrkiet, men vil gerne til Canada, hvor hans børn er. Det glædelige er, at han nu har fået flygtningestatus af FN i Tyrkiet, men Canada vil endnu ikke tage imod ham, fortæller Dansk Europamissions samarbejdspartner Elam. Hans datter Rosana er 15 år og oplever flere af de udfordringer, som teenagere kan kæmpe med. Derfor vil det være godt hvis Farshid kan komme til Canada, så han kan være der for sine børn. Hans søn Bardia er 12 år. Børnene har ikke set deres far i over otte år nu. Bed for hans familie og om han må komme til Canada.

Hjertelig tak til alle der beder! Forbøn gør en ubeskrivelig forskel for de forfulgte kristne.

Du kan også stå sammen med de forfulgte, men modige kristne ved at række dem nye testamenter – som de kan give til mennesker der længes efter at læse om Guds kærlighed. Det koster 40 kr. at sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente smugles ind i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter