Nordkorea

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Lad os fejre jul med Nordkoreas kristne

Af Samuel

Del artikel

Snart skal vi fejre, at Jesu kom til vor jord. Budskabet om frelse og nyt liv i ham er nået ud på store dele af jorden, også til lande, hvor regeringer undertrykker kristne.

Man kunne tro, at forfulgte kristne af den grund befandt sig i et stadigt mismod og var bekymrede – og de har sandelig også nok at være bekymrede for. I Nordkorea risikerer kristne fængsel, hvis myndighederne opdager, de har en bibel. Og derudover fortæller de kristne, at livet i landet er blevet en overlevelseskamp, hvor blot det at få mad kan være en stor udfordring. Derfor har Dansk Europamission øget indsatsen for at forfulgte kristne og andre nødlidende i Nordkorea kan få mad.

Men det slår mig gang på gang, når jeg møder kristne, der forfølges, at de er glade, og styrken, de finder i Jesus, overgår de mange udfordringer, de møder i dagligdagen. Mange forfulgte kristne erfarer i deres hverdag, at ordene i Romerbrevet 8:31-39 er sande: Er Gud for os, hvem kan da være imod os? (…) Hvem kan skille os fra Kristi kærlighed? Nød eller angst? Forfølgelse, sult eller nøgenhed? (…) Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os.

Når du og jeg fejrer jul, vil de kristne i Nordkorea også fejre jul. De vil ikke frit kunne mødes i lovlige kirkebygninger, men de vil mødes i hemmelighed, mens en af dem holder vagt, og mindes, at Jesu kom til jorden, og hyrderne hørte englene synge: Fred til mennesker med Guds velbehag (Lukas 2:14).

Du og jeg kan denne jul opleve den samme fred og glæde, som de mærker, en glæde og fred, der overgår vor menneskelige forstand.

Med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår

Samuel Nymann Eriksen

Dansk Europamission