Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Mennesker i Iran længes efter at læse i bibelen

Af Samuel

Del artikel

Der er en dyb længsel efter at læse i Bibelen i Iran netop nu. Tusinder og atter tusinder af muslimer
vælger i denne tid at konvertere fra islam til troen på Jesus.

Koorosh er journalist og kommer fra en meget akademisk, streng muslimsk familie i Teheran. Men da han fik til opgave at undersøge, hvorfor så mange iranere bliver kristne lige nu, tog hans liv en drejning, han aldrig kunne have forestillet sig.

Han fortæller: “Jeg arbejdede som journalist på et prominent kulturmagasin. En dag fortalte en kollega mig, at hun havde hørt, at der er mange iranere, der bliver kristne. Redaktørerne syntes også, at det var et emne, vi skulle se nærmere på, og eftersom jeg havde en solid muslimsk baggrund, fik jeg opgaven.”

I et par måneder ledte jeg efter en indgangsvinkel til dette emne, men blev ved med at støde på forhindringer. Men så, ud af det blå, mødte jeg en kvinde, der var tydeligt anderledes end alle andre, jeg kendte. Jeg havde en mistanke om, at hun muligvis var kristen.

Koorosh fortsætter: “Jeg sørgede for at blive venner med hende, og snart blev min mistanke bekræftet. Hun gav mig en bibel og fortalte mig om den kristne tro. Men min største bedrift var, at jeg fik hende overtalt til at tage mig med i en kirke, som mødtes i hemmelighed.

Da jeg kom ind i kirken for første gang, blev jeg bestyrtet over at se en stor gruppe kristne konvertitter. Jeg blev fyldt af en blanding af vantro, frygt, vrede og skuffelse. Hvordan kunne alle disse mennesker have forladt vores religion?

Det, jeg hørte folk sige om Jesus i kirken, stred imod alt hvad jeg havde lært. Men jeg var nødt til at skrive min artikel, så i mange måneder tog jeg derhen hver uge. Gradvist begyndte mit hjerte at blive blødt op. Jeg begyndte at læse i Bibelen selv. Det var ikke længere blot en akademisk øvelse. I Johannesevangeliet så jeg, at Gud virkelig er kærlighed, og at Han beviste det ved at komme til jorden for at dø for min skyld.

I det øjeblik forvandledes mit hjerte fuldstændigt. Den næste gang, jeg tog i kirke, gik jeg op foran og knælede ned for at omvende mig og give mit hjerte til Jesus. Siden den dag har jeg fulgt ham. Jeg sagde mit job på bladet op og skrev aldrig artiklen“, slutter Koorosh.

Findes der noget større, et menneske kan opleve, end at tage imod Jesu fuldbragte værk på korset og opleve Guds kærlighed?

Det koster 40 kr. at give et eksemplar af Det Nye Testamente til et menneske i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere. Du kan række mennesker det budskab, som virkelig kan sætte dem fri og stille deres hjertes dybeste længsel.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter