Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Ayesha blev sypige – og kan nu hjælpe sin fattige familie

I Pakistan er kristne ofre for systematisk diskrimination – de udfører typisk de lavest betalte typer arbejde, og deres øgenavn er "fejere".

Af Samuel

Del artikel

Dansk Europamission har siden 2005 målrettet arbejdet på at løfte fattige pakistanske kristne ud af fattigdommen. Ikke ved at give dem penge, men ved at give dem redskaberne til selv at skabe velstand og varig positiv forandring.

Dansk Europamissions givere har først og fremmest hjulpet de pakistanske kristne ved at sikre, at der er oprettet syskoler, hvor tusindvis af piger har fået en 1-årig syuddannelse – piger, der ellers ikke har fået skolegang eller kun nogle få års skolegang. Denne syuddannelse sætter dem i stand til at blive selvstændige syersker, så de kan tjene flere penge end før – og hjælpe deres familier, der stadig lever i fattigdom. Dernæst har Dansk Europamissions givere også sikret at hundredvis af børn har fået skolegang, dels gennem sponsorprogrammer og dels ved oprettelse af to grundskoler i henholdsvis det kristne slumområde Youhanabad i Lahore og i Faisalabad. De to skoler er oprettet med støtte fra DANIDA (adm. af DMRU).

Billedet til højre: Ayesha kan nu hjælpe sin økonomisk vanskeligt stillede familie. 

Behovet er for syuddannelse og skolegang til fattige og udsatte kristne er stadig stort. En af de kristne piger, der har glæde af at få en syuddannelse, er Ayesha Iqbal. Hun fortæller: “Jeg har syv brødre og to søstre. Min far er landmand, og min mor er hjemmegående husmor. Jeg gik i 10. klasse, men jeg forlod skolen, fordi mine forældre ikke havde råd til at betale for min uddannelse. Jeg har gennemført et sykursus, og nu kan jeg tjene 4000 rupi om måneden, og derudover hjælper jeg også den lokale skrædder i vores landsby med at sy bestillinger. På den måde kan jeg tjene 4000-6000 om måneden, og jeg er meget glad for, at jeg kan hjælpe min far med at klare familiens udgifter”. 

Ayeshe slutter: “Jeg er meget taknemmelig for hjælpen fra giverne, fordi de har gjort det muligt for mig at tjene penge til min familie”. Tak til alle, der sikrer at fattige kristne i Pakistan kan få et løft ud af fattigdommen.

Støt nu: Pakistan: Skolegang til fattige kristne børn