Tyrkiet

Fortalervirksomhed

Skriv til udenrigsministerien på vegne af forfulgte kristne

Og paradoksalt nok planlægger EU give Tyrkiet 22 milliarder kroner for at begrænse den flygtninge- og indvandrerstrøm, som landet - med sin støtte til Islamisk Stat - selv har bidraget til.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Kurdiske Peshmerga-styrker har trofast beskyttet irakiske kristne på flugt, men deres kamp vanskeliggøres af at Tyrkiet giver tusinder af udenlandske krigere lov til at kæmpe for Islamisk Stat.

Tyrkiet spiller dobbeltspil over for Vesten. Det illustreres også ved at landet støtter Islamisk Stat (IS) samtidig med at det har tilladt USA at angribe IS fra deres luftbaser.

Udenlandske krigere ind via Tyrkiet

Tyrkiet har støttet IS siden dens tilblivelse. For det første har Tyrkiet åbnet grænsen fra Tyrkiet til den del af Syrien som Islamisk Stat kontrollerer, så anslået 25.000 udenlandske krigere, herunder indtil videre 120 fra Danmark, har kunnet tilslutte sig IS’ voldelige kamp i Irak og Syrien.

IS’ olie ud via Tyrkiet

For det andet tjener IS mellem omkring 6,8 og 27,3 millioner kroner om dagen på salg af olie – og det meste smugles ud via Tyrkiet. Den politiske analytiker Caroline Glick skriver i Jerusalem Post at IS dermed kan sikre velfærd til sine indbyggere og tiltrække udenlandsk arbejdskraft, herunder krigere.

Koalitionen er splittet

Det virker paradoksalt at et NATO-medlemsland kan foretage handlinger som åbenlyst modarbejder dets allieredes bestræbelser på at bekæmpe IS. Da Danmark og Tyrkiet begge er medlemmer af NATO, kan Danmark forhåbentlig præge Tyrkiet i positiv retning.

Skriv til udenrigsminister Kristian Jensen

Bed for de forfulgte kristne i Irak. Skriv eventuelt også en høflig e-mail til Danmarks nye udenrigsminister, Kristian Jensen, og bed ham arbejde for at Tyrkiet vil hindre udenlandske krigere i at rejse ind i Islamisk Stat. Hans e-mail er: udenrigsministeren@um.dk

En e-mail til udenrigsminister Kristian Jensen vil ramme plet, da regeringsgrundlaget – glædeligvis – siger at regeringen vil hjælpe forfulgte kristne.

Støt Forfulgte kristne generelt