Kasakhstan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Lena blev gravid som 16-årig, alkoholiker og kom i myndighedernes søgelys

Lena fortæller: Flere gange forsøgte myndighederne at fjerne mine børn, som jo levede i en beskidt, fugtig og kold lejlighed, og ofte uden mad. Jeg havde derfor altid frisk frugt liggende i en skål på bordet, som vi ikke spiste af! For sæt nu at myndighederne kom og ville fjerne børnene! Derfor lå der altid frisk frugt i skålen, for så kunne de jo se at vi havde noget at spise, hvorefter de gik igen

Af Redaktionen

Del artikel

Jeg er mor til tre børn, min søn Ivan på 11 år, min datter Nastja på 5 år, og min mindste søn Aljosha på 1 år.

Vi bor i en toværelses lejlighed på 5. sal, hvor taget desværre er utæt. Min indkomst er meget lille, og jeg har ikke haft råd til at sætte lejligheden i stand eller til at betale varmeregningen i flere år!

Billede til højre: Lena sammen med børnene ved køkkenbordet. Frugterne i skålen som altid stod der til de blev dårlige, er nu byttet ud med produkter fra de poser som familien får hver uge med støtte fra Dansk Europamission.

Levede på gaden

Jeg kom i kontakt med kirkens hjælpearbejde da jeg kun var 10 år gammel, tilbage i 1998. Min familie var fattig og drak, og tit var der ikke mad derhjemme, så jeg levede af og til på gaden, og kom så til kirkens bespisning for at få mad. Her traf jeg også Marina som ledede kirkens sociale arbejde.

Som 16-årig blev jeg gravid med en mand som var voldelig og forlod mig. Det resulterede i at jeg fik et stort alkoholproblem. Mit andet og tredje barn har forskellige fædre. Min situation blev stadig dårligere og mere desperat.

Frugterne på bordet

Flere gange forsøgte myndighederne at fjerne mine børn, som jo levede i en beskidt, fugtig og kold lejlighed, og ofte uden mad. Jeg havde derfor altid frisk frugt liggende i en skål på bordet, som vi ikke spiste af! For sæt nu at myndighederne kom og ville fjerne børnene! Derfor lå der altid frisk frugt i skålen, for så kunne de jo se at vi havde noget at spise, hvorefter de gik igen. Dette skete flere gange, og hver gang reddede frugterne i skålen situationen. Frugterne spiste vi så når de blev dårlige, og først da kom der nye frugter i skålen, som vi så ikke rørte ved!

Sådan gik det igennem meget lang tid, lige indtil vi begyndte at modtage ”de hvide poser” fra kirken med madvarer. Det er ca. 2 år siden. Vi var faktisk nogle af de første som modtog denne fantastiske hjælp i form af store poser med madvarer.

Inviterede Jesus ind i hjertet

Jeg og børnene begyndte at komme i kirken dengang, og vi kommer der fortsat i dag. Det er vi virkelig glade for. Som tiden gik, forstod jeg hvem Gud var, og en dag inviterede jeg Jesus ind i mit hjerte.

Billede til højre: Lena Kazanceva med sin mor og børnene Ivan, Natasha og Aljosha. De har her fået Det Nye Testamente. 

Tak

Siden da har jeg holdt fast i Jesus, og det betyder virkelig noget for mig at komme i kirken og høre Guds ord.

Vores situation i lejligheden er stadig uændret, men vi tror på Gud nu, og vi har oplevet at Han har omsorg for os. Derfor ser fremtiden noget lysere ud, end den gjorde for blot to år siden!

Vi vil gerne sige mange tak til kirken, og til dem som har hjulpet os. Må Gud også hjælpe og gøre godt mod jer.

Kærligst familien Kazanceva

Du kan give poser med håb nu: 

Støt nu