Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Usædvanlig hård vinter i Syrien netop nu

Vinteren er netop nu usædvanlig hård i Mellemøsten. Borgerne i Saudiarabien, Jordan og Israel har haft den sjældne fornøjelse at kunne lege med sne. For de mange tusinde internt fordrevne i Syrien er den kolde vinter dog forbundet med livsfare.

Af Samuel

Del artikel

Gennem Dansk Europamissions projekt får flygtningene den livsnødvendige nødhjælp, så de kan komme levende gennem vinteren.

Fødevarer og pakker med hjælp til vinteren

Siden efteråret 2012 har vor samarbejdspartner ydet nødhjælp til internt fordrevne. De nødlidende får pakker med fødevarer, børnemad, medicin, hygiejneartikler og tøj. I de kolde vintermåneder får de også varmt tøj, sko, sokker, tæpper, madrasser og brændsel.

Hjælpen bliver pakket og efterfølgende distribueret af de lokale samarbejdspartnere i Syrien. Hjælpen når mennesker i Aleppo og omegn samt afsidesliggende kurdiske landsbyer og byer i Nordsyrien, som pga. interkulturelle spændinger i vidt omfang er afskåret fra hjælp. I den nordøstlige del af landet kommer hjælpen ud der hvor særligt mange flygtninge søger beskyttelse: I al-Hasakeh, Tel Tamar, Qamishli og Malkieh.

Lokale kristne formidler nødhjælpen

Vore lokale partnere kender stedets kultur, folk og situation nøje og kan derfor målrettet og hurtigt yde hjælp. De har et godt lokalt netværk og undgår at yde overlappende hjælp. Mange steder hører de til de få, sommetider de eneste, som hjælper de nødstedte flygtninge.

Nødhjælp rimer på næstekærlighed

Gennem praktisk, kristen næstekærlighed er de et vidnesbyrd for deres medmennesker. Hjælpen ydes til mennesker uafhængigt af deres etniske og religiøse tilhørsforhold. Det er også grunden til at vore etnisk spraglede teams løbende bliver opsøgt af andre som også gerne vil yde hjælp.

Mere end nogensinde er de nødlidende i Syrien afhængige af denne hjælp.

• Det koster ca. 975 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

• Det koster ca. 585 kr. at sikre at en flygtningefamilie har mad og medicin i en måned.

Flygtningefamilierne vil mærke at mennesker i Danmark står sammen med dem i den kolde vintertid.

Støt kristne og andre på flugt i Syrien nu: 

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne