Nødhjælp og udviklingsprojekter

Solgt af mor

Annas* liv tog en drastisk drejning da hendes mor tog hende med til en fest

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

På billedet øverst ses Anna*. Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke vise hendes øjne. Anna og hendes søster har akut behov for at vi beder for dem efter alt det de har været igennem.

Hun var blot 11 år da det hele gik galt. Hun anede intet om hvad der skulle ske, men den dag tog hendes mor hende med til en fest. Festen udviklede sig til en uhyggelig begivenhed for den 11-årige pige Anna. En mand tager hende pludselig med ud på et badeværelse. Her voldtager han Anna, der skriger om hjælp, men ingen griber ind. Ikke engang hendes egen mor! Uskylden bliver på et øjeblik taget fra den 11-årige pige da hun står over for en ondsindet mand. Efter hændelsen løber Anna til politiet. Men de vil ikke hjælpe hende.

En syg verden – der ”råber” på Gud

Anna bor i en landsby i et af de muslimske lande som Dansk Europamission arbejder i. Hun er blot én ud af mange unge piger der på et ganske kort øjeblik har fået livet traumatiseret. I dette område af verden er det hverdag at piger udsættes for overgreb. Pigerne føler sig beskidte bagefter, og det er svært for dem at få familie og venner til at gribe ind over for disse afskyelige overgreb. Det er nemlig ikke nemt at være åben omkring sådanne hændelser.  Det er heller ikke ualmindeligt at kvinderne tæskes af deres mænd.  Det er en del af en syg kultur der ”råber” på at Gud griber ind menneskers liv.

Efter at Anna var blevet voldtaget, valgte moderen til at tilbyde Anna til sine klienter.

Omsorg og beskyttelse

Anna er i dag 13 år. Hun har også en lillesøster på 10 år. Sammen har de fået hjælp igennem Dansk Europamissions samarbejdspartner. En organisation der hjælper udsatte kvinder og piger i området. Anna har fortalt sin historie til de kristne der dagligt arbejder professionelt med at give beskyttelse, omsorg og psykologhjælp til voldsramte kvinder.

Stemplet

For en stund har Anna haft det godt blandt disse kristne. Hun har fået frisørundervisning og har oplevet det positive ved at komme væk fra landsbyen, hvor naboer og skolekammerater ellers kendte hendes historie. På grund af skammen havde hun også måttet forlade skolen. For alle viste tilsyneladende hvad der var sket. Hun var stemplet som pigen der var blevet voldtaget.

Tilbage i mørket

Efter et par måneders ophold hos vores kristne samarbejdspartner skulle Anna og hendes søster her i sensommeren videre til et børnehjem, fordi de var for unge til at bo på hjemmet for udsatte kvinder. Det var også vigtigt at de kunne fortsætte deres skolegang. Men efter blot to måneder blev de også fjernet fra børnehjemmet, fordi deres mor insisterede på at få dem hjem. Selvom pigerne har en god bedstemor der har forsøgt at hjælpe så godt hun formåede, er Anna og hendes søster nu tilbage hos den mor der valgte at sælge hende til mænd. Et sted hvor de har udsigt til et sørgeligt og fornedrende liv, hvis der ikke sker en forandring.

Bed

Denne artikel er skrevet så du kan bede for Anna og hendes søster. For deres liv er i fare for at blive ødelagt af mørkets kræfter. Anna risikerer at blive solgt til den ene mand efter den anden.  Seneste nyt er at hun er blevet gravid med en af klienterne.

Vil du huske Anna i din bøn? 

Støt arbejdet for kvinder som Anna nu: 

Støt Udsatte kvinder i den muslimske verden

Projekt: Udsatte kvinder i den muslimske verden

Dansk Europamission støtter et arbejde der rækker ud til udsatte kvinder i Centralasien. Vores samarbejdspartner bliver konfronteret med mange traumatiske forhold hvor vold, frygt og overgreb har ødelagt så meget for en kvinde eller pige. Men midt i dette ser de også hvordan mange kvinder får genoprettet deres liv, et nyt liv med værdighed. Dansk Europamission takker for støtten til arbejdet.

*Navnet er opdigtet af sikkerhedsmæssige årsager.