Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Nødhjælpen når frem til flygtningene i Syrien

Omkring halvdelen af de fordrevne i Syrien er børn. Specielt de er afhængige af fødevarer og medicinsk hjælp.

Af Samuel

Del artikel

Midt i den syriske borgerkrigs hærgen yder Dansk Europamissions samarbejdspartner akut katastrofehjælp og forsørger hver måned mange flygtninge.

”Uden jeres hjælp ville vi for længst have opgivet, men nu har vi stadig et håb om at det bliver bedre, og at vi overlever,” siger flygtningen Abu Hanna*, far til fire i Syrien.

Takket være hjælpen gennem Dansk Europamission får flygtninge, der er traumatiseret af krigen, den akut nødvendige hjælp. De får interimistisk husly i parker, skoler, offentlige bygninger eller stuvet sammen i tomme lejligheder. Blandt dem er der især mange kvinder og børn, som har måttet flygte for volden, og som har mistet deres mænd i krigens virvar.

Fødevarer og pakker med hjælp til vinteren

Partnerne i det årelange partnerskab har siden efteråret 2012 ydet nødhjælp til internt fordrevne. De nødlidende får pakker med fødevarer, børnemad, medicin, hygiejneartikler og tøj. I de kolde vintermåneder får de også jakker, sokker, tæpper og brændsel.

Hjælpen bliver pakket og efterfølgende distribueret af de lokale samarbejdspartnere i Syrien. Hjælp i hele det nordlige Syrien. Hjælpen når mennesker i Aleppo og omegn samt afsidesliggende kurdiske landsbyer og byer i Nordsyrien, som pga. interkulturelle spændinger i vidt omfang er afskåret fra hjælp. I den nordøstlige del af landet kommer hjælpen ud der hvor særligt mange flygtninge søger beskyttelse: I al-Hasakeh, Tel
Tamar, Qamishli og Malkieh.

Lokale kristne formidler nødhjælpen

Vore lokale partnere kender stedets kultur, folk og situation ret nøje og kan derfor målrettet og hurtigt yde hjælp. De har et godt lokalt netværk og undgår at yde overlappende hjælp. På mange steder hører de til de få, sommetider de eneste, som hjælper de nødstedte flygtninge.

Nødhjælp rimer på næstekærlighed

Gennem praktisk, kristen næstekærlighed er de et vidnesbyrd for deres medmennesker. Hjælpen ydes til mennesker uafhængigt af deres etniske og religiøse tilhørsforhold. Det er også grunden til at vore etnisk spraglet sammensatte teams løbende bliver opsøgt af andre som gerne vil yde hjælp fra andre trossamfund.

Mere end nogensinde er de nødlidende i Syrien afhængige af denne hjælp. Vil du hjælpe dem?

Støt kristne og andre på flugt i Syrien nu:

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne


*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige grunde.