Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Kristne i Irak anmoder om fornyet forbøn

De kristne er nu jaget vildt i Irak. Efter Islamisk Stats (IS) angreb på byer og landsbyer øst og nord for Mosul, med mortérgranater og tungt artilleri, er de kurdiske Peshmerga-styrker, der beskyttede de kristne, væk.

Af Samuel

Del artikel

Dette område, herunder byerne Qaragosh, Karamlis, Bartella og Tel Kayf, er de kristne menigheder i Iraks ophavssted, og her fandtes den største koncentration af kristne i Irak, inklusiv mange som flygtede fra Bagdad på grund af volden i løbet af de seneste år. Dette område er nu helt tømt for kristne.

Billede til højre: Islamisk Stat korsfæster på brutal vis mennesker, der tilhører landets minoriteter.

Den kaldæiske patriark vurderer at 100.000 kristne flygtede i løbet af natten, for det meste til fods og med ingen eller meget få ejendele. Mange af disse mennesker var allerede blevet fordrevet én gang og var flygtet til disse byer i de seneste uger efter at være flygtet fra Mosul. De fleste er nu flygtet til byer i de kurdiskkontrollerede områder i nærheden.

Tidligere på ugen indtog IS byen Sinjar, traditionelt hjemsted for yazidi-minoriteten, og tvang 200.000 til at flygte ud i de omkringliggende bjerge. Der er mange forlydender om grusomheder, mænd der bliver henrettet uden videre, og kvinder der bliver behandlet som krigsbytte, herunder bortførelser, tvangsægteskaber og voldtægter.

Disse fordrevne samfunds humanitære behov er massive. De yazidier der er fanget i bjergene, lider under dehydrering og sult, og er taknemmelige for at der nu er begyndt at ankomme nødhjælp fra luften. Blandt de kristne som er flygtet til kurdiske områder, er der mange der har taget tilflugt i kirkelokaler og gange, på skoler, i haver og i gaderne. Der er et stort behov for vand, mad og husly.

Hjælp en irakisk flygtningefamilie til overlevelse 

  • Det koster ca. 550 kr. at give en hel flygtningefamilie mad og medicin til en måned.

Nogle er syge.  De har mistet alt og kæmper for at overleve.  Der er mangel på mad og vand, og de hygiejniske forhold er katastrofale.  Dette er den skrækkelige virkelighed for mange flygtninge i forstæderne til Bagdad.

Midt i denne trussel mod kirkens eksistens i Irak er kirken fortsat involveret i uddelingen af nødhjælp. Vores samarbejdspartner beretter om at der er behov for mad, medicin, tøj, vand og husly.

For at hjælpen til flygtningene kan fortsætte, er der desperat brug for din støtte.

Vil du hjælpe en flygtningefamilie i dag?

Støt nu

Irakiske kristne beder om forbøn for:

a. En permanent politisk løsning snart vil blive fundet for Irak, så man effektivt kan stå imod dem der ønsker vold, og at retfærdighed og varig fred vil blive opnået.

b. Alle de som er blevet fordrevet, må finde et tilflugtssted, modtage den nødhjælp de har brug for og med tiden kunne vende tilbage til deres hjem.

c. Kristne i Irak, og især de som har måttet flygte fra deres hjem, må erfare Jesu fred, Faderens beskyttelse og Helligåndens trøst.